Agenda

Terug naar agenda

22 april tot 01 juli - P(ART)cours / Par(KUNST)

Van 22 april tot 1rt juli 2018 organiseren de VZW Wolu-Animaties en de gemeente Sint-Pieters-Woluwe, in samenwerking met de VZW Lieux-Communs en de gemeenten Sint-Lambrechts-Woluwe en Oudergem voor de tweede keer de driejaarlijkse tentoonstelling van hedendaagse kunst “P(ART)cours / Par(KUNST)”, met kunstenaars die hun werken tentoonstellen langsheen de Groene Wandeling en in de parken die de drie Brusselse gemeenten met elkaar verbinden.
 
P(ART)cours / Par(KUNST) zijn bezoeker opnieuw een aparte hedendaagse kunstbelevenis in open lucht! Dit jaar wordt de weg uitgestippeld door 35 kunstenaars uit 10 landen.
 
Deze tentoonstelling, samengesteld door Guy Malevez, nodigt de wandelaar uit om de ingenomen ruimte anders te bekijken. De beeldhouwwerken en openluchtinstallaties luisteren het vijf kilometer lange parcours op door een poëtische dialoog te creëren met de omgeving. Kunst, natuur en stad worden zo met elkaar verweven en deze editie slaagt erin om hedendaagse kunst dichter bij het publiek te brengen.
 
Het Parcours begint aan het metrostation Beaulieu en loopt langs de Groene Wandeling tot het Woluwepark en het Maloupark. Een plannetje van het traject met een voorstelling van de kunstwerken is op verschillende plaatsen verkrijgbaar en kan ook gedownload worden van.

 

Affiche P(art)cours