Prix découverte 2018 - Carolina Fernández

Openingsuren : zaterdag en zondag van 14u00 tot 18u00 !

De jonge kunstenares Carolina Fernández werd geboren in Bogota (Colombia) en studeerde tot 2007 Schone Kunsten aan de Universidad de los Andes. Tussen 2011 en 2013 maakte ze haar opleiding af aan La Cambre (ENSAV), waar ze een master in schilderkunst en de Prix Coup de cœur des Amis de La Cambre in de wacht sleepte.

Ze werkte mee aan heel wat tentoonstellingen (met name in Brussel) en aan verschillende internationale beurzen, zoals Art Brussels 2015 en Art on Paper 2017. Carolina Fernández won in 2017 de Ontdekkingsprijs van het Rood Klooster, de Prix Ransy en de Publieksprijs op de Brusselse OFF-beurs.

Het werk van Carolina Fernández staat stil bij de relaties die het 'ik' met het leven uitbouwt, dankzij een alerte blik die verschillende standpunten belicht: spiritueel, wetenschappelijk, psychologisch en cultureel. Haar schilderijen weerspiegelen relaties tussen het ik en de mentale dimensie, het ik en de emoties, het ik en het denken, het ik en de tijd en de verhoudingen tussen het ik en andere gevoelige zielen.

Humor en Colombiaanse volkscultuur zijn haar favoriete tools om dat geheel aan (soms bezwarende) universele ervaringen tastbaar te maken binnen een rustgevende, stille en ontspannen sfeer die in alle omstandigheden het juiste evenwicht tussen hoop en geluk onthult.
In haar schilderijen en tekeningen worden emoties en gedachten, veerkracht, empathie en gebeden weergegeven als figuren die leven in dezelfde dimensie als dieren, mensen en planten, wars van enige hiërarchie, eenvoudig met elkaar communicerend, maar ook in diepe contemplatie.

Culture

Datums

  • Du 04/05/2018 au 20/05/2018

Horaire

  • maandag en dinsdag: gesloten
  • woensdag, donderdag en vrijdag: van 14:00 tot 17:00
  • zaterdag en zondag: van 14:00 tot 18:00

Contacts

Kunstcentrum van het Rood-Klooster

Rokloosterstraat, 4
1160 Oudergem