Agenda

Terug naar agenda

22 mei tot 30 september - Botanische tuin Jean Massart: 100 jaar!

 

100 jaar, dat moede gevierd worden!

Dit jaar vieren we het honderdjarige bestaan van de botanische tuin Jean Massart! De ideale gelegenheid om deze charmante en discrete groene ruimte grenzend aan het Rood Klooster te (her)ontdekken. Met bijna 2000 plantensoorten is het nochtans een van de rijkste botanische tuinen van België.

Ter gelegenheid van deze verjaardag heeft de Massart-tuin een volledige renovatie van de site en de collecties gekregen. Er is ook een educatief parcours uitgewerkt om de bezoekers te verwelkomen en door de vele rijkdommen te leiden: het vochtig gebied, het arboretum, de boomgaard, de evolutieve tuin, de proeftuin, de geneeskrachtige en aromatische planten ... 

Van mei tot september zal deze verjaardag in stijl worden gevierd met een ambitieus programma vol activiteiten en evenementen. Tentoonstellingen, vertoningen, lezingen, rondleidingen, voorstellingen en animatieactiviteiten ... voor elk wat wils, niet alleen voor de liefhebbers van botanica.

 

Ontdek het programma van het eeuwfeest op leefmilieu.brussels/plantentuinmassart

 

 

Artikel Oudergemnaar 122

Oudergem heeft er een nieuwe en nogal bijzondere honderdjarige bij: de Massart-tuin. Die werd voor de gelegenheid volledig vernieuwd en ontvangt deze zomer een stevig programma festiviteiten die het publiek opnieuw laten kennismaken met zijn plantenschat, grenzend aan het Rood Klooster. Met zijn 2.000 soorten is de Massart-tuin een van de rijkste van België. Een nieuw educatief parcours leidt de nieuwsgierigen van de evolutietuin met zijn 300 soorten bloeiende planten naar de boomgaard met oude fruitbomen of de uitzonderlijke tuin met geneeskrachtige en aromatische planten. Tot eind september vinden er tentoonstellingen, filmvertoningen, lezingen, rondleidingen, voorstellingen en evenementen plaats.