Agenda

Terug naar agenda

15 oktober - Bus om bemiddeling te promoten

 

15 oktober tussen 14 en 18 u  op de Sint-Juliaanmarkt stelt de bus “Living Together” het Brussels netwerk van openbare diensten voor de bemiddeling van interpersoonlijke conflicten voor.

Dit netwerk biedt een alternatief bij conflicten tussen personen (familie, burgers, buren, huurders).

 

Voor het derde achtereenvolgende jaar, bundelen de bemiddelaars van de openbare interpersoonlijke conflictbemiddelingsdiensten van de 19 Brusselse gemeenten, die lid zijn van het Belgisch Forum voor Preventie en Veiligheid in de Steden  hun krachten samen met de MIVB om de gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te doorkruisen en de inwoners te ontmoeten tijdens de Bemiddelingsweek georganiseerd door de Federale Bemiddelingscommissie.

 

Bemiddeling, voor wie en waarom?

Bemiddeling is er voor iedereen die zich in een persoonlijke of professionele conflictsituatie bevindt. De bemiddelaar luistert en helpt bij het zoeken naar een oplossing aangepast aan elk geval. Er zijn evenveel potentiële conflicten als er mensen zijn! Voorbeelden hiervan zijn: een voogdij- of financieel geschil tussen gescheiden ouders, een geschil tussen ouders en grootouders of broers of zussen, een burengeschil, een conflict tussen huurder en verhuurder, een relationeel probleem op de werkplek, een conflict met een handelaar, enz.

 

Dit jaar zal de “ Living Togetherbus” , gecharterd door de MIVB, stoppen in Oudergem, Watermaal-Bosvoorde, Ganshoren en stad Brussel om er de burgers te ontmoeten.

Aan boord zullen de bemiddelaars van het netwerk uw vragen met plezier beantwoorden en u meer vertellen over bemiddeling, hun beroep, hun dienstverlening en de andere collega’s die aan preventie doen.

In het gezelschap van kunstenaar Blaise Patrix ( http://www.blaisepatrix.com/ ) en LAP (“Les ateliers pARTage”), kunt u eveneens deelnemen aan een workshop collectief schilderen in het kader van het project socia(be)le kunst “Bonjour Voisin, Beste Buurman!  “.

De toegang tot deze activiteiten is volledig gratis. Welkom aan iedereen!

 

Meer informaties