Agenda

Terug naar agenda

21 oktober - Dag van de trage weg – Intergewestelijke fietstocht langs de Woluwe

 

De Woluwe : Toegankelijk? Beschermd? Bedreigd? 

 

Ter gelegenheid van de dag van de trage weg, die de fiets- en voetpaden wil opwaarderen en het gebruik ervan willen promoten, nodigen wij je uit om met ons mee te fietsen langheen de Woluwe, van de bronnen in Watermaal-Bosvoorde tot in Zaventem (10km). 

Verschillende sprekers zullen tijdens de fietstocht, de rivier en zijn vallei, huidige projecten, kansen en bedreigingen toelichten. Aan de regionale grens zullen we het gloednieuwe 'Woluwepad' nemen, een pad langs de Woluwe dat net werd gerealiseerd door de Vlaamse overheid. 

Kers op de taart? We vroegen toegang tot de Woluwe binnen het domein van Hertoginnedal, dat meestal gesloten is voor het publiek. Hopelijk werd onze vraag gehoord! 

De fietstocht tussen Watermaal-Bosvoorde en Zaventem is ongeveer 10km lang en is ook toegankelijk voor wie minder sportief is. Bij de terugkeer kan iedereen vrij op eigen tempo fietsen. Vanuit halte Roodebeek (5km van Zaventem) is het mogelijk om je fiets mee te nemen op tram 8, die net werd ingehuldigd, om terug te keren naar het vertrekpunt. 

 

  • Wanneer  : zondag 21 oktober 2018 van 13.30u tot 17u
  • Vertrek  : 13.30u stipt bij de ingang van Tournay-Solvay Park, Terhulpenlaan 199 in Watermaal-Bosvoorde. 
  • Parkeren bij het station van Bosvoorde en toegang via tram 94 'Bosvoorde station'.
  • Taal  : elk in zijn eigen taal (NL. en FR.) met speciale aandacht voor wie iets niet begrijpt
  • Prijs  : € 3 te betalen op de rekening van Coördinatie Zenne IBAN BE21 0014 5041 2203
  • Inschrijven  : vooraf inschrijven is nodig via het contactformulier (vermeld het aantal deelnemers en 'Woluwe fiets 21/10')

 

Wij kijken ernaar uit om met jou mee te fietsen tijdens deze activiteit!