Agenda

Terug naar agenda

23 september - Dag van het Zoniënwoud : zoek naar activiteiten

 

Goed nieuws! Op 20 oktober 2019 gaat de Dag van het Zoniënwoud door waar we de verschillende onthaalpoorten op de voorgrond plaatsen en met elkaar verbinden.

 

Dit jaar werken we rond het thema ‘ Toekomst van ons woud ‘ waar we jullie mee op tocht nemen om te kijken hoe ons Zoniënwoud er in 2050 zal uitzien én hoe jij daar een handje in kan helpen en tevens kan meegenieten van deze topnatuur. Denk aan Plan Vliegend Hert, natuurverbindingen met Horizon of onze natuuroase. Dit is tevens een mooie kans om al onze partners en vrijwilligersverenigingen voor te stellen aan het grote publiek en mensen warm te maken om een handje toe te steken

 

1 centrale ontmoetingsplaats, 6 poorten

Dit jaar zal de poort Groenendaal fungeren als centrale start-, ontmoetings- en marktplaats aangevuld met diverse activiteiten in de poorten van Rood Klooster, Jezus-Eik, de Renbaan van Bosvoorde, Park Tervuren, Sint-Genesius-Rode, La Hulpe.

Wandelen en fietsen zijn de verbindende factoren tussen de poorten en specifiek in elke poort is het de bedoeling dat lokale verenigingen interessante activiteiten aanbieden.

 

Steeds meer steun voor de Dag van het Zoniënwoud

Naast de bestaande structurele partners Leefmilieu Brussel,  het Agentschap voor Natuur en Bos, le Département Nature et Forêt en Horizon + zal Toerisme Vlaams-Brabant mee zijn schouders onder de organisatie zetten. Toerisme Vlaams-Brabant zal de coördinerende rol op zich nemen en ondersteunen in communicatie. Hierdoor zal de Dag van het Zoniënwoud ook prominent meegenomen worden in de campagne Mysterieuze Bossen.

 

Co-architecten gezocht voor deze bijzondere dag!

Tijdens de vorige edities waren er telkens weer pareltjes van activiteiten, wij zijn benieuwd wat jullie dit jaar voor ons in petto hebben!  We hopen alvast op uw steun en medewerking!

Wij vragen u om zo snel mogelijk uw activiteiten in te geven via https://www.uitdatabank.be/ . Op deze manier kunnen jullie activiteiten makkelijk gepromoot worden via verschillende websites en behouden we een overzicht.  Vergeet u zeker geen mooie foto te gebruiken om ons Zoniënwoud een zo mooi mogelijk gezicht te geven.

 

Bent u te laat of wenst u meer info/advies?

Mail of schrijf naar info@zoniënwoud.be of bel het nummer  0477 77 52 21 (Sophie Homans). Twijfel zeker niet om ons te contacteren , we staan te popelen om met u samen te bouwen aan een schitterende Dag van het Zoniënwoud 2019.

 

Save the date

  • 23/09/2019 11u : Regiokantoor Duboislaan 14, 1560 Hoeilaart

Wij kijken ernaar uit om samen met jullie een prachtige Dag van het Zoniënwoud te organiseren en dit mysterieuze bos te laten ontdekken en beleven door het grote publiek.

 

Meer informatie :  http://dagvanhetzonienwoud.be/