Agenda

Terug naar agenda

09 oktober tot 10 oktober - Expo foto: Weerspiegelingen van Oudergem

 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, waar zijn de mooiste weerspiegelingen van het land?

De tentoonstelling met als thema “Weerspiegelingen van Oudergem” bevat een selectie van persoonlijke en verrassende foto’s, genomen door bewoners van onze gemeente die allen deelnamen aan de fotowedstrijd die in september 2019 door de dienst Cultuur van de gemeente Oudergem.

De pandemie van Covid-19 heeft onze hele samenleving geraakt, maar raakte niet aan de creativiteit van de 63 deelnemers van de 4 de editie van onze fotowedstrijd, die wij deze hartelijk danken. Deze editie is dus bijzonder, omdat we noch een prijsuitreiking, noch een vernissage kunnen organiseren. 

Na deliberatie van de jury, zijn we verheugd u aan te kondigen dat de Prijs Gemeente in de Kijker 2020 is uitgereikt aan Chloé Thôme voor haar foto “ 14/05/2020, 20h01 ”. De 2 de Prijs gaat naar Noël Mattelet voor zijn foto “ La nuit tous les hérons sont gris”.

Andere favorieten zijn van Brigitte Denis, Dirk Hoornaert, Olivier Richard, Eric Ostermann en Werner Van Mieghem. Zij vallen ook in de prijzen voor hun foto’s die het erg geapprecieerd werden door de jury.

 

1e Prix - 1ste Prijs

 

2ème Prix - 2de Prijs

 

Coups de cœur

 

Samenstelling van de jury: Patrick Bya, winnaar van de fotowedstrijd 2013, videast en fotograaf; Sophie de Vos, schepen van Cultuur; Nele Doensen, artiest en fotografe; Florence Mainguet, diensthoofd Cultuur; Sander Rosseels, cultuurbeleidscoördinator; Olivia Bassem en Vincent Vanhamme, kunsthistorici en directie van het Kunstcentrum van het Rood Klooster.

De fotowedstrijd Gemeente in de Kijker is een initiatief van Sophie de Vos, schepen van Cultuur van Oudergem. Dit project werd mede mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking met het Syndicat d’Initiative, de Cercle d’Histoire d’Auderghem en de Association Artistique d’Auderghem.

 

Tentoonstelling - Residentie Domitys

  • Van 09.10.2020 tot en met 10.10.2020
  • Tijdens de openingsuren van de Residentie
  • Jacques Bassemstraat, 7 - 1160 Oudergem

  • Gratis
  • (09.10 om 18:00 : vernissage)