illustratie

04/12 au 31/01

Fotowedstrijd "Gemeente in de kijker" - tentoonstelling

Een selectie van foto's die representatief zijn voor het thema "Oudergem in zwart & wit". 

7de editie van de fotowedstrijd

Jullie lieten ons dromen in zwart & wit, grijstinten, landschappen, details en portretten van onze prachtige gemeente. Dankzij jullie was de fotowedstrijd van 2023 een groot succes met 222 foto's die door 85 deelnemers werden ingezonden.

Na de stemming door de jury werden drie prijzen toegekend:

De Prijs Gemeente in de Kijker 2023 is toegekend aan Morgane Donceel voor haar foto « Drève du tram 44 ».

De tweede prijs ging naar Carine Gilles voor haar foto van de Priorij op de site van het Rood Klooster en de derde prijs naar Shirley Hicter voor haar foto « Sur la route d’Auderghem ».

De 22 geselecteerde foto’s voor de tentoonstelling van 2023 zijn deze van Marie-Pierre Lacroix, Julien Vandanjon-Rancoule, Frédéric Mfizi, Anthony Sirlereau, Renaud Mertens, Serge Ninanne, Carine Gilles, Olivier Richard, Barbara Harsch, Jacques Stroobants, Godelieve Bieswal, Shirley Hicter, Laurence Morlet, Vincent Rahier, Raymond Widawski, Maxime Bresinski, Nicolle Van Damme, Morgane Donceel en Anne Ferrard.

Juryleden: Patrick Bya, winnaar van de fotowedstrijd 2013, videomaker en fotograaf; Nele Doensen, kunstenaar en fotograaf; Chloé Thôme, winnaar van de fotowedstrijd 2020, kunstenaar en fotograaf; Sophie de Vos, burgemeester bevoegd voor Cultuur; Florence Mainguet, diensthoofd Cultuur.

De fotowedstrijd Gemeente in de kijker is een initiatief van Sophie de Vos, burgemeester van Oudergem. Dit project werd mogelijk gemaakt dankzij het partnerschap met het Syndicat d’Initiative & Cercle d’Histoire d’Auderghem, het Maison du Prieur en de vzw Rubea Vallis.

 Veel dank aan allen voor uw waardevolle deelname.

 De tentoonstelling

Info