Hatan Ensemble (Mongolië) @ Kasteel Hertoginnedal

Tickets te koop vanaf donderdag 29 juli om 10u30!

Het Kasteel Hertoginnedal heeft niet voor niets een politieke bijklank: sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog hebben hier vele politieke vergaderingen en beslissingen plaats gevonden, zowel op nationaal als op Europees niveau. Het was bijvoorbeeld binnen deze muren dat de verdragen tot stand kwamen die de basis vormen van de huidige Europese Unie, of dat sommige Belgische federale regeringen werden geformeerd. Het landgoed wordt nog steeds beheerd door het kabinet van de premier, en daarom zijn wij bijzonder opgetogen dat wij op deze historische en waardevolle plaats een concert kunnen organiseren.

Het priorijgebouw, zichtbaar aan de voorkant van het domein, is gekend. Wij nodigen je echter uit om het kasteel zelf te bezoeken dat indrukwekkend is. In de befaamde gotische zaal treedt het Hatan Ensemble op, een van de toonaangevende groepen in de traditionele Mongoolse muziek.

Het Hatan Ensemble onderscheidt zich al enkele jaren door zijn authentieke maar eigenzinnige benadering van Mongoolse traditionele muziek. De groep bestaat uit vrouwen, wat voor Mongoolse muziek uitzonderlijk is. De vier muzikantes wonnen onlangs terecht de tweede prijs op het prestigieuze festival van traditionele muziek Sharq Taronalari in Samarkand in Oezbekistan. De muzikantes van Hatan putten uit een schare aan prachtige instrumenten zoals de paardenviool, de morin khuur, de liggende harp, yatqa of verschillende soorten luiten, gecombineerd met fascinerende zangtechnieken zoals de boventoonzang (khöömei) en de ondertoonzang (kharkhiraa).

Culture

Datums

  • Du 25/08/2021 au 25/08/2021

Contacts

Entrée de domaine de Val Duchesse

Avenue Valduchesse, 1
1160 Oudergem