Agenda

Terug naar agenda

31 januari - Informatiedagen over Medisch Begeleide Voortplanting op de ziekenhuissites van CHIREC

 

Op de ziekenhuissites van Delta en van Braine-l'Alleud-Waterloo organiseren de teams van de Medisch Begeleide Voortplanting (MVB) twee informatiedagen:

  • Delta-ziekenhuis: donderdag 31 januari van 11 tot 17 uur.
  • Ziekenhuis van Braine-l'Alleud - Waterloo: donderdag 7 februari van 11 tot 17 uur.

Personen die hierin geïnteresseerd zijn kunnen in de inkomsthal van het ziekenhuis terecht met hun vragen bij biologen, gespecialiseerde fertiliteitsexperten, verpleegkundigen en secretaresses. Er zullen ook infobrochures worden uitgedeeld.
Welke toelatingscriteria zijn er? Welke fertiliteitsbehandelingen zijn mogelijk? Voor wie is dit bestemd? Wat zijn de voorwaarden? Hoe verloopt de behandeling? Wat is “social freezing”? Wat is een endocriene verstoorder? Wat is een eiceldonatie? Wie zijn de spermadonoren? Welke kosten zijn aan dit type van behandeling verbonden? Wat zijn de risico’s? Hoe kan je je vruchtbaarheid behouden na de diagnose van kanker? Heel wat vragen waarop de specialisten gedurende deze twee dagen een antwoord kunnen geven.

Het MVB-centrum van CHIREC

Sinds meer dan 30 jaar helpt het internationaal erkende Centrum voor Medisch Begeleide Voortplanting (CMBV) van CHIREC, met al haar expertise op het vlak van fertiliteit, patiënten en onvruchtbare koppels bij hun ouderwens.
Het CMBV is actief op twee sites van CHIREC: Delta in Brussel en het ziekenhuis van Braine-l'Alleud, waar enkel ervaren fertiliteitsartsen werken. De gynaecologen van het CMBV begeleiden de patiënten en de koppels, bij het fertiliteitsonderzoek tot de verdere aanpak van de medisch begeleide voortplanting met ons team van biologen, vroedvrouwen, psychologen en pedopsychiaters.

Het centrum speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het invriezen van eicellen in het kader van oncofertiliteit of het invriezen van eicellen om maatschappelijke redenen. Het is een van de weinige Belgische centrum dat IMSI toepast, een techniek om tijdens ivf een betere selectie van de spermacellen te maken.

Het CMBV kan inspelen op heel wat aanvragen:

  • Toegang tot een spermabank voor alleenstaande vrouwen of vrouwenkoppels. Eiceldonatie, spermadonatie, social freezing.
  • Het centrum kan dossiers opvolgen rond draagmoederschap en co-ouderschap, in samenwerking met de juristen in familierecht van de rechtbank van Brussel.
  • Het centrum helpt bij embryodonatie, bij teelbaalbiopsie, bij endometriale onderzoeken en bij herhaalde miskramen.
  • Het laboratorium past de volgende technieken toe: hatching, klassieke ivf, ICSI, IMSI, inseminaties, eicelvitrificatie.
  • In het CMBV werken ook artsen die gespecialiseerd zijn in urgenties met betrekking tot oncofertiliteit, en dit in samenwerking met de dienst oncologie.

Uniek: een eerste contact door middel van videoconferentie!

Is het voor de patiënte onmogelijk om naar een eerste consultatie te komen, dan zal het CMBV een eerste contact laten plaatsvinden door middel van een videoconferentie en kan ze met de arts in gesprek gaan, die naar haar zal luisteren en een antwoord zal geven op haar vragen.

Bent u hierin geïnteresseerd?

Wij brengen u graag in contact met Dr. Romain Imbert, diensthoofd van het Centrum voor MBV van CHIREC.