Agenda

Terug naar agenda

23 november - Jongeren in actie

 

Op 23 november 2019 komen jongeren tussen 13 en 15 jaar vanuit verschillende Brusselse gemeenten samen om hun burgerzin aan te scherpen en een collectief engagement op te nemen.

Die dag maken ze kennis met instellingen, ngo's, verenigingen, bewegingen en groeperingen. Tijdens ontmoetingen delen ze de passie en het engagement met de mensen die zich er inzetten. Zo scherpen ze hun burgerzin aan op het vlak van cultuur, ecologie, fairtrade, vrije tijd, internationale relaties, gezondheid, solidariteit, sport, ... Misschien ontdekken ze op die manier ook hoe rijk ons Gewest is als het gaat om 'samenlevingsinitiatieven' van inwoners.

 

De actie wordt op gewestelijk niveau gecoördineerd door Atout Projet, Brulocalis en het Festival International de l’Enfance et de la Jeunesse (FIEJ), in samenwerking met de deelnemende gemeenten.

In elke deelnemende gemeente staat een werkgroep in voor de lokale organisatie van de dag.

Het initiatief kan rekenen op de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de COCOF.

 

Het gaat om méér dan een opendeurdag: het is een inleefdag waarbij dynamische initiatieven van lokale overheden en het verenigingsleven extra in de kijker worden gezet. De ideale gelegenheid om na te denken over een beleid dat tastbaar rekening houdt met de inspraak van jongeren.

 

  • Meer informatie : 02/435.26.08