Agenda

Terug naar agenda

19 september tot 20 september - Open Monumentendagen

 

Kleur is alomtegenwoordig in het Brusselse erfgoed en in de stad, in de woningen of kantoren maar ook in de stedelijke voorzieningen of de vervoersinfrastructuren. Zowel in de interieurs (incl. het meubilair), op de gevels als  in de openbare ruimten verfraait kleur onze dagelijkse omgeving.

De Open Monumentendagen zijn ieder jaar voor duizenden bezoekers, zowel Brusselaars, Walen, Vlamingen als buitenlanders een niet te missen evenement. Een weekend lang bieden ze de gelegenheid om de stad vanuit een ander perspectief te herontdekken, nieuwe gebouwen of  architectuurstijlen  te leren kennen of plaatsen te bezoeken die beperkt toegankelijk zijn.

De Open Monumentendagen 2020 zijn dé gelegenheid bij uitstek om (opnieuw) kennis te maken met bepaalde interieurs. Ze belichten de technieken en texturen die kleur brengen in de gebouwen (mozaïek, sgraffiti, tegels, behangpapier, muurschilderingen, glas-in-loodramen, marmer…) en geven u de kans om bepaalde, zeer kleurrijke museumcollecties te ontdekken.

Naast de te bezoeken locaties, waarvan sommige slechts zelden hun deuren openen, zullen er op het hele gewestelijke grondgebied een honderdtal activiteiten worden georganiseerd. Via wandelingen of fietstochten, speurzoektochten of bustochten, tentoonstellingen of gezinsactiviteiten… zal het publiek op zoek gaan naar de kleuren van de stad.

 

Brochure