Agenda

Terug naar agenda

20 januari tot 28 februari - Tentoonstelling [1160] Portretten van Chloé Thôme

 

Dit werk van de Oudergemse fotografe Chloé Thôme startte in 2018 en was het onderwerp van een tentoonstelling in het kader van Kunstensteenweg in 2019. Tot 28 februari 2020 wordt een selectie van 12 foto’s uit de reeks 1160 Portretten tentoongesteld in de lokettenzaal van het gemeentebestuur . Toegang tijdens de openingsuren: van maandag tot vrijdag van 8 tot 13 uur, woensdagnamiddag van 14 tot 16 uur en donderdag van 16 tot 19uur.

 

Deze fotografische serie werd ontwikkeld als de getuigenis van een moment in het leven, zoals een beeld stilzet. Als de onuitwisbare stempel van een gemeente en haar buurten, van een periode, van een multiculturele en intergenerationele samenwonen. Als een manier om de tijd te stoppen of beter nog om de tijd te nemen om zijn buren te herontdekken.

Elk portret is het resultaat van een echte ontmoeting, van een gesprek. Soms vluchtig, soms dieper. En elke persoon heeft de plaats gekozen waar de foto genomen kon worden, zonder aanwijzingen of kunstgrepen. Elke foto probeert de relatie te herscheppen die de mensen met hun omgeving onderhouden, door het vastleggen van het beslissende moment, blik, gebaar en houding die het begin van een verhaal zullen onthullen…

Deze serie is ook een knipoog naar het fantastische werk van fotograaf August Sander.

 

Met dank aan alle mensen die u terug kan vinden in de volledige reeks op:   www.chloethome.com/1160portraits