Vernissage Emile Biesemans

In februari begint ons nieuw tentoonstellingsseizoen. We starten met een tentoonstelling van Emile Biesemans van vrijdag 8 februari t.e.m. vrijdag 1 maart. Emile was een Brussels schilder en dichter die vroeger, toen Oudergem en Watermaal-Bosvoorde nog één gemeente vormden, woonde in de Bosvoorde-tuinwijk. Hij leefde er, schilderde en schreef gedichten en verhalen in het Nederlands, Frans en Brussels. Hij liep school in Oudergem.

Ter gelegenheid van zijn 100ste verjaardag stelt Den Dam zijn schilderijen en gedichten tentoon van en over het Rood Klooster en verdwenen Oudergemse plaatsen waarvan er verschillende door de decennia heen een metamorfose hebben ondergaan. Emile is reeds overleden, maar zijn kunst wordt levend’ gehouden door zijn zoon Sam Biesemans.

De werken zijn ook te koop. De opbrengst van deze expo zal, volgens de wens van Emile, gaan naar 2 goede doelen: een mensenrechtenproject van OXFAM in Guatemala en een vzw voor kinderen met selectief mutisme (www.selectiefmutisme.be).

Culture

Datums

  • Du 08/02/2019 au 08/02/2019

Contacts

GC Den Dam

Waverse Steenweg, 1741
1160 Oudergem