Agenda

Terug naar agenda

24 maart - Wandeling langs de Woluwe in het domein van Hertoginnedal

 

Geniet tijdens de Brusselse Waterdagen van een wandeling langs de Woluwe, via het Woluwepad in het domein van Hertoginnedal.

Langs dit kleine pad, dat gewoonlijk gesloten is voor het publiek, kunnen de bezoekers wandelen van Oudergem naar de Mellaertsvijvers in het domein Hertoginnedal, om een van de mooiste riviertjes van Brussel te ontdekken.

Over het Woluwepad schreef Touring Club in 1906: 'Deze plaats is bijzonder in trek bij wandelaars die er in alle rust komen picknicken. Het was een inspiratiebron voor heel wat schilders en veel liefhebbers van fauna en flora hebben hier de natuurmicrobe te pakken gekregen.' Grijp deze unieke kans om na te gaan of deze stelling nog steeds geldt.

Op de Mellaertsvijvers zijn klassieke houten zeilboten te bewonderen, de pedalo’s komen te water en de bar is open. Alles staat klaar om gezellig te vertoeven aan de waterkant. 

Om 14.30 u. is er een geleid bezoek waar de bezoekers meer te weten komen over de Woluwe en het Woluwepad.

 

Praktisch:

Het Woluwepad is vrij toegankelijk tussen 14 en 17.00 u . Er is een geleid bezoek om 14.30 u.

De doorgang is in één richting: de ingang ligt aan het kleine rondpunt van de Hertoginnedallaan (kruispunt met de Wahalaan) in Oudergem, de uitgang ligt aan de kant van de Mellaertsvijvers.  

De terugwandeling loopt buiten het domein van Hertoginnedal (direct langs de Vorstlaan of via een mooie wandeling rond het domein van Hertoginnedal, via de Generaal Baron Empainlaan, Markies de Villalobarlaan, Priorijdreef en de Hertoginnedallaan). 

Let op: deze activiteit omvat geen bezoek aan het domein van Hertoginnedal. Het gaat om een ontdekking van de Woluwe en het Woluwepad op het domein van Hertoginnedal.

Deze activiteit wordt georganiseerd door de gemeentelijke administratie van Oudergem met de steun van de Kanselarij van de Eerste Minister.