Leven in Oudergem

Coronavirus - vrijwilliger

illustration coronavirus - volontaires

 

De afgelopen week hebben heel wat mensen zich bij het gemeentebestuur gemeld om als vrijwilliger aan de slag te gaan.

"De solidariteit die we nu zien, doet enorm veel deugd," laat de burgemeester weten. "Elke dag krijgen we telefoontjes van Oudergemnaars die zich melden om boodschappen te doen of de hond uit te laten voor mensen die in quarantaine zitten. Sommigen willen zelfs naaimachines schenken aan al wie zelf maskers wilt maken. Echt mooi om te zien."

Momenteel zetten de openbare diensten (gemeente en OCMW) geen vrijwilligers in om deze taken uit te voeren. Alles wat met thuishulp te maken heeft, wordt centraal bij het OCMW beheerd. De preventiemedewerkers staan klaar om in te grijpen wanneer het OCMW overbelast zou raken.

"We willen die golf van solidariteit geenszins intomen, integendeel," voegt de burgemeester eraan toe. "Maar het is wel onze plicht om de federale maatregelen toe te passen en de problemen niet erger te maken. Het advies dat overal wordt gegeven is, en ik herhaal het nogmaals, om thuis te blijven en verplaatsingen zoveel mogelijk te beperken. We gaan de inwoners van Oudergem dus niet vragen om van hot naar her te lopen, ook al hebben ze de beste bedoelingen".

Vrijwilligersformulier

De gezondheidscrisis die we vandaag meemaken, zal waarschijnlijk nog enkele weken duren. "Hoewel we vandaag geen beroep kunnen doen op alle helpende handen die zich intussen hebben aangeboden, weten we niet wat morgen brengt", bevestigt de burgemeester. "Daarom willen we de mensen die hun hulp aanbieden vragen om niet meer te bellen naar het gratis nummer 0800/35.179. Dit nummer willen we voorbehouden voor hulpvragen of informatievragen. Wil je toch graag als vrijwilliger aan de slag? Download het formulier dat je op de website van de gemeente vindt en vul je contactgegevens in".

Wanneer er helpende handen nodig zijn, kan het gemeentebestuur met de vrijwilligers in deze database contact opnemen.

"Je gezond verstand gebruiken, is nu het allerbelangrijkste," besluit de burgemeester. "Bel de mensen van wie je weet dat ze thuis zitten op en laat hen voelen dat ze niet alleen zijn en dat ze op jouw hulp kunnen rekenen. Zo kunnen we samen deze crisis te boven komen."

 

Uw gegevens

Adres

Privacy Statement

  • Het Gemeentebestuur van Oudergem zal de op dit formulier verstrekte informatie gebruiken om uw aanvraag te antwoorden. Wij behandelen uw gegevens met respect.
  • Meer informatie over het vertrouwelijke karakter waarmee wij met uw gegevens omgaan, vindt u op onze Privacy Statement.
  • Door hieronder te klikken, gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens volgens die voorwaarden verwerken.