Evenementen & Verenigingen

Kunstensteenweg 2019 - 1 - Terres Partagées

Vrijwilligerslaan 73

 

Evenementen & workshops

Demonstratie pottendraaien op  04/05, 5/05,11/05 en 12/05  van 15u tot 17u.

 

KUNSTENAARS

Zoals blijkt uit het oprichten van haar atelier "Terres Partagées" en toewijding aan keramiek, is Marie-Madeleine Goblet gefascineerd door werken met aarde. Ze werkt onder andere met zandsteen, een stevig materiaal met een warme uitstraling, alsook met porselein dat veel fijner en lichter is.

 

Armelle Janssens gaat in osmose met materie wanneer ze de aarde bewerkt. Al draaiend schept ze en brengt ze zacht en hard samen. Gevoeligheid en kwetsbaarheid vormen de kern van haar werk als keramiste.

 

In het project "Star" van Léa Punzalan is elk stuk een collage van bestempeld porseleinpapier en zwarte klei die werd gebakken op 1250°C. Ze beschrijft haar werk als "De repetitieve vorm, de kracht die het materiaal verenigt en de textuur die absorbeert en reflecteert, totdat er slechts één en dezelfde vorm is".

 

Haar werk werd verrijkt doorheen diverse reizen, opleidingen en ontmoetingen. Marie-Noël Thieffry beoogt met haar creaties een andere manier van kleurgebruik. De nadruk ligt vooral op de uitwerking van de versieringen en de vormen.

 

Marc Prignot had aanvankelijk een pasie voor landschappen. Als amateur van alternatieve procédés legt hij zich nu toe op het adrukken op porselein.

 

Website van het collectief

 

An Hoang is een tekenaar. Ze is vooral dol op werken op dópapier (Rhameneuron), een Vietnamees handwerkpapier waarvan ze de techniek reeds lang beheerst.

 

Programma

Het volledige programma van Kunstensteenweg vindt u hier .