Alle news

24/04

Intergemeentelijke samenwerking : Oudergem zet zijn samenwerking met Aït Zineb nog 5 jaar voort

Een multimediacentrum, twee schoolkantines, een speelplein, een coöperatieve voor vrouwen en de oprichting en uitrusting van een kraamkliniek. Dat is heel concreet het resultaat van de internationale samenwerking tussen Oudergem en de Marokkaanse plaats Aït Zineb sinds 2017. Voor de periode gaat 2022-2026 een nieuwe fase van start.

"We zijn heel trots op wat tot nu toe werd gerealiseerd en met name op alle infrastructuur die het leven van vrouwen en kinderen vergemakkelijkt", zegt Julien Van Waes, co-coördinator van het GIS. "Dankzij het nieuwe programma kunnen we de capaciteit ter plaatse versterken en het partnerschap met de provincie Ouarzazate uitbreiden." Deze samenwerking is geen eenrichtingsverkeer. "We integreren deze samenwerking immers in ons maatschappelijk terreinwerk bij jonge Oudergemaren", verklaart Saïd Benallel, de andere co-coördinator van de Gemeentelijke Internationale Samenwerking.

"Zo werken we ieder jaar projecten voor zelf bekostigde reizen uit, wat een bijzonder doeltreffend instrument is dat een vijftiental jongeren van uiteenlopende sociale origine in staat stelt hun reis te organiseren en de realiteit van de wereld aan den lijve te ondervinden."

Onder toezicht van de educatieve cel van het Preventiehuis hebben deze zelf bekostigde reizen al zowat vijftig jonge inwoners van Oudergem laten kennismaken met een andere werkelijkheid.

Om die van henzelf beter te leren waarderen.