Nieuws

Terug naar news

200 woningen beveiligd : Oudergem biedt tot 400 euro premie voor beveiliging

 

200. Dat is het aantal Oudergemse woningen dat sedert de lancering van deze preventiemaatregel een premie kreeg voor inbraakbeveiliging.

 

" We besloten deze premies in  2019 te verlengen ", kondigt de dienstdoend burgemeester aan. " Oudergem is een van de laatste Brusselse gemeenten die haar inwoners blijft steunen in de strijd tegen inbraken. In totaal hebben we op vandaag zowat 80.000 euro geïnvesteerd. "

 

Volgens Jean Noël, Preventiehuis-verantwoordelijke, " wacht men vaak tot er een inbraak plaatsvindt om zich om de beveiliging van zijn woning te bekommeren. Men moet ons echter vooraf contacteren. Achteraf is het te laat. "

 

De premies dekken tot 50% van de kosten voor mechanische beveiliging van een woning, met een bovengrens van € 400. " Volgens kenners is het niet nodig om duizenden euro's te investeren om de beveiliging significant te verbeteren ", vervolgt de dienstdoend burgemeester. " Als een inbreker merkt dat hij meer dan 3 minuten nodig heeft om binnen te geraken, zet hij zijn weg verder. Kleine ingrepen volstaan soms. " De premies worden toegekend na een gratis diagnose door de technische preventieadviseur van de lokale politie.

 

Info en aanvragen : 02/648.14.40