Nieuws

Terug naar news

Hulp bij het invullen van de belastingaangifte

 

Uw belastingaangifte invullen? de FOD Financiën maakt het u gemakkelijk!

 

Uw aangifte via MyMinfin (Tax-on-web): snel en eenvoudig!

Vanaf eind april is uw (grotendeels vooraf ingevulde) aangifte of uw voorstel van vereenvoudigde aangifte beschikbaar in MyMinfin (Tax-on-web).

 

Hoe krijgt u toegang tot uw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

 

Maakt u geen gebruik van MyMinfin (Tax-on-web)?

Als u uw eBox niet hebt geactiveerd en als u Tax-on-web vorig jaar niet hebt gebruikt, ontvangt u uw aangifte (of voorstel van vereenvoudigde aangifte) normaal gezien per post in de loop van de maand mei.

Als u begin juni nog niets ontvangen hebt, bel dan naar 02 572 57 57 (*).

Als u uw eBox geactiveerd hebt, ontvangt u geen aangifte (of voorstel van vereenvoudigde aangifte) per post. Gebruik MyMinfin (Tax-on-web) of bel vanaf begin juni naar het nummer 02 572 57 57 (*) om de documenten per post te ontvangen.

Hebt u een voorstel van vereenvoudigde aangifte ontvangen?

Zijn uw gegevens juist en volledig? U hoeft niets te doen. U hoeft niets te verzenden of te bevestigen. U ontvangt uw aanslagbiljet (berekeningsnota) automatisch.

Zijn uw gegevens onjuist of onvolledig? U moet ze corrigeren via MyMinfin.be of via het papieren antwoordformulier.

 

Meer weten? Hulp nodig?

Hebt u een vraag over uw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

 

Wilt u uw aangifte laten invullen door de experts van de FOD Financiën?

  • Dat kan enkel op afspraak. Bel naar het nummer dat op de envelop van uw aangifte staat (bruine envelop).
  • U hoeft zich niet te verplaatsen! De experts van de FOD Financiën bellen u op het afgesproken tijdstip terug om samen met u uw aangifte in te vullen per telefoon.
  • Laat u uw aangifte liever invullen in een kantoor van de FOD Financiën? Meld dat dan wanneer u de afspraak maakt.

 

Ontvang uw documenten van de FOD Financiën online via de eBox

Maak het uzelf gemakkelijk en ontvang de documenten van de FOD Financiën rechtstreeks online via de eBox, de digitale en beveiligde 'brievenbus' van de overheid.

Activeer uw eBox op doemaardigitaal.be! U ontvangt dan een melding zodra er een nieuw document beschikbaar is. Vergeet niet om uw e-mailadres in te vullen om de meldingen te ontvangen.

Meer weten over de eBox

 

 

(*) Bel naar 02 572 57 57: kies uw taal, kies 2 (geen code) > 1 (belasting) > 1 (personenbelasting) > 2 (geen zelfstandige) > 1 (in België).

 

 

Meer info:

 

 

Oudergem

Wilt u uw aangifte laten invullen door een medewerker van de FOD Financiën? Dat is alleen mogelijk via telefoon en op afspraak.

Telefonische hulp

Heeft u hulp nodig bij het invullen van uw belastingaangifte? Bel 02/435.26.00. Een agent van het gemeentebestuur zal uw gegevens opnemen en ze meedelen aan de FOD Financiën om een telefonische afspraak te maken tussen u en een agent van de FOD Financiën die u telefonisch zal helpen bij het invullen van uw belastingaangifte.

Hulp in het Gemeentehuis

Op 20 en 27 juni 2022 zullen er FOD Financiën-agenten aanwezig zijn in het gemeentehuis om u te helpen bij het invullen van uw belastingaangifte. Om van deze dienst te genieten, gelieve een afspraak te maken op het nummer 02/435.26.00. De plaatsen zijn beperkt en in de eerste plaats gereserveerd voor mensen met een digitale kloof. Alleen op afspraak.