Nieuws

Terug naar news

Irisfeest 2023 – Deelnamevoorwarden – Oproep voor culturele & verenigingsprojecten

 

Het Irisfeest is het feest van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

In het weekend van 6 en 7 mei 2023 trekken alle Brusselaars de stad in om er samen met alle bezoekers een stevig (en tevens gratis) feestje te bouwen.

Op zondagmiddag 7 mei zal dit culturele evenement Brusselaars zowel artistiek als populair entertainen, in een warme en familiale sfeer. Het is bovendien een ideale gelegenheid om via talloze activiteiten te ontdekken wat deze hoofdstad allemaal te bieden heeft. De regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wil op deze manier alle actoren van het culturele, artistieke en associatieve leven in Brussel in de kijker zetten.

Deze oproep tot het indienen van projecten betreft de Brusselse culturele en associatieve verenigingen.

Dit evenement vindt plaats op zondag 7 mei van 12.00 tot 18.00 uur.

Alle originele, ludieke projecten en thema’s zijn welkom.

Budget

Je deelname aan het Irisfeest als vereniging of culturele instelling is gratis. Het Irisfeest zorgt voor de logistieke aspecten (tent, stoelen, tafels, eventueel elektriciteit) om je te ontvangen, maar zorgt verder voor niets anders (personeel, entertainment, transport, enzovoort).

TOEKENNINGSCRITERIA

Het team dat de programmatie verzorgt, zal de meest originele projecten selecteren en proberen om zoveel mogelijk verschillende deelnemers te betrekken, rekening houdend met de andere activiteiten in de buurt. Om de kwaliteit van de aangeboden activiteiten te waarborgen, hanteert de organisatie van het Irisfeest een aantal selectiecriteria, die je hieronder kan lezen. Wij zijn ons ervan bewust dat het enkele maanden van tevoren moeilijk is om veel details over de voorgestelde activiteiten te verstrekken. Gelieve echter zo volledig mogelijk te zijn.

De keuze van de projecten is gebaseerd op de volgende criteria:

  1. de aanvrager moet een Brusselse deelnemer zijn met een zetel in Brussel. Elke aanvraag van een externe instantie zal worden afgewezen;
  2. de voorgestelde animatie/activiteit moet een bijzonder speels en interactief aspect hebben. Elke aanvraag die met name gebaseerd is op de exclusieve distributie van flyers zal worden afgewezen;
  3. de voorgestelde animatie/activiteit kan niet lucratief zijn. Deze moet gratis zijn voor het publiek van het Irisfeest. Elke aanvraag die met name gebaseerd is op de verkoop van dranken, levensmiddelen of goodies zal worden afgewezen;
  4. de voorgestelde animatie/activiteit moet in harmonie zijn met de andere animaties van het Irisfeest (artistieke optredens, concerten, enzovoort). Aanvragen op basis van muzikale uitzendingen, het gebruik van slagwerk of een andere lawaaierige geluidsatmosfeer worden niet in aanmerking genomen. Indien je activiteit een muzikaal aspect bevat (dansshow, gymnastiek, enzovoort), gelieve dan in je aanvraag de exacte beschrijving van het type uitzending, de duur, de tijdspanne… te vermelden.

Gelieve voor alle vragen in verband met deze oproep tot het indienen van projecten contact op te nemen met:

visit.brussels – Departement B2C Events – Organisatie Irisfeest: info@irisfestival.brussels

Je hebt het bovenstaande gelezen en begrepen en wil je aanvraag bij ons indienen?

Aarzel dan niet om onderstaand formulier zo volledig mogelijk in te vullen. De organisatie van het Irisfeest zal in de loop van de maand februari, na analyse van de aanvragen, contact met je opnemen om de geselecteerde en niet-geselecteerde projecten en activiteiten aan te kondigen.

 

Uiterste datum voor het indienen van kandidaturen: 23 januari 2023.

 

Formulier