Nieuws

Terug naar news

Beveilig je fiets!

 

Met de komst van het mooie weer neemt het gebruik van de fiets weer toe. Het zou zonde zijn er niet van te kunnen genieten door het risico te lopen dat hij gestolen wordt! 

3 eenvoudige reflexen die je meteen kunt toepassen om je fiets te beveiligen: 

Kies een goed slot

Contacteer het team van gemeenschapswachters of onze diefstalpreventieadviseur van de politiezone voor gedetailleerd advies over het type slot dat je nodig hebt.

Maak je fiets goed vast

Je fiets vastmaken is gemakkelijk, maar je moet wel weten hoe je het goed doet! Het is belangrijk dat je jouw fiets altijd op slot zet, zelfs voor een stop van een paar minuten of op een plaats die veilig wordt geacht. Maak het frame en het voorwiel van je fiets vast aan een stevig vast punt (fietsaanleunbeugel, paal, hek, ...) en vergeet niet om je fiets ook binnen in huis vast te zetten!

Wist je dat de gemeente Oudergem vierhonderd fietsaanleunbeugels telt, verdeeld over 80 locaties in de gemeente, waaraan je je fiets gemakkelijk kunt vastmaken? 

Identificeer en registreer je fiets

Brussel Mobiliteit lanceerde www.mybike.brussels, het nieuwe gratis fietsregistratieplatform in het Brussels Gewest. Daar kun je een fiets registreren en linken aan een eigenaar. De procedure is eenvoudig en duurt maar enkele minuten! In een paar klikken maak je een identificatiefiche voor jouw fiets en vervolgens bestel je jouw identificatiesticker, die je enkele dagen later per post ontvangt. De sticker, die op het frame van je fiets wordt aangebracht en bestaat uit een uniek referentienummer en een QR-code, stelt elke potentiële koper, wijkagent of andere persoon in staat gemakkelijk na te gaan of je fiets als gestolen staat gesignaleerd en indien nodig de rechtmatige eigenaar te waarschuwen. 

 

Om je op weg te helpen en Oudergem fietsdiefstalvrij te maken, zullen de gemeenschapswachters, in samenwerking met de Bikers van de politiezone, de hele zomer lang onze gemeente doorkruisen op hun eigen fiets. Heb je nood aan specifiek advies? Kom hen opzoeken aan de vaste stands op de volgende data en plaatsen:

  • Dinsdag 01/06/2021: de Sint-Juliaansmarkt
  • Woensdag 16/06/2021: Vorstlaan / Oudergem Shopping
  • Zondag 04/07/2021: Rommelmarkt aan het Herrmann-Debrouxviaduct
  • Zaterdag 17/07/2021: Groene Wandeling
  • Donderdag 05/08/2021: Idiersmarkt
  • Zaterdag 21/08/2021: Groene Wandeling
  • Zondag 05/09/2021: Rommelmarkt aan het Herrmann-Debrouxviaduct