Alle news

19/04

"Bruggen, steenwegen en straten in oudergem" - winnaars van de fotowedstrijd

 

3de editie van de fotowedstrijd : Bruggen, steenwegen en straten in oudergem

 

Wat zijn de landschappen die jouw dag vorm geven? Welke straten neem je vaak? Met welke wegen ben je minder vertrouwd? Welke brug vind je opmerkelijk?

De tentoonstelling over het thema “Bruggen, steenwegen en straten” brengt een selectie van de persoonlijke en verrassende foto's die genomen werden door mensen die de gemeente goed kennen en die allen deelnamen aan de fotowedstrijd die in september 2017 gelanceerd werd door de Cultuurdienst van de Gemeente Oudergem.

 

De « Gemeente in de kijker » - prijs 2018 wordt toegekend aan Werner VAN MIEGHEM voor zijn foto « Runner’s High  ». 

 

De « Coup de coeur  » - prijs aan Jennifer BLYWEERT voor haar foto op de kruispunt van de Van Nieuwenhuyselaan en de Watermaelsesteenweg.

 

 

11 foto's worden beloond door de jury voor de kwaliteit van hun foto's :

 

 

Samenstelling van de jury 2018 : Patrick Bya, laureaat van de wedstrijd 2013, videast en fotograaf; Sophie de Vos, schepen van Cultuur; Thierry Eïd, fotograaf; Florence Mainguet, cultuurcoördinatrice en Jean-Luc Tillière, fotograaf.

De fotowedstrijd « Gemeente in de kijker » is een initiatief van Sophie de Vos, schepen van Cultuur in Oudergem. Dit project werd mogelijk gemaakt door een samenwerking met  de Vereniging ter Bevordering en Promotie van Oudergem, de « Association Artistique d’Auderghem » en met de steun van Delhaize.