Nieuws

Terug naar news

Het College ondergaat een verjongingskuur

 

Twee nieuwe schepenen vervangen vanaf nu Didier Gosuin en Jany Crucifix. Deze vernieuwing gaat gepaard met een radicale verjonging binnen het College. "Dat was het doel", zegt de nieuwe Burgemeester, Sophie de Vos. "Een nieuwe generatie de kans bieden de fakkel over te nemen, terwijl ze

blijven genieten van de ervaring van hun voorgangers."

Matthieu Pillois is gemeenteraadslid sinds 2018 en is gespecialiseerd in mobiliteit en stedenbouw. Hij wordt met zijn drieëndertig jaar het op één na jongste lid van het College.

Michel Blampain, technisch specialist bouwkunde en energie, zetelt eveneens sinds 2018 in de gemeenteraad en wordt nu schepen op zijn tweeënvijftigste.

"Met Didier Molders, die er twee jaar geleden bij kwam, zijn er dus drie nieuwe krachten in het gemeentebestuur en hebben we een goede representativiteit qua leeftijd."

Het Oudergemse college telt daarmee 1 zestiger, 2 vijftigers, 4 veertigers en 2 dertigers. En meteen ook de jongste schepen van het Brusselse Gewest.

 

Matthieu Pillois - "Ik ben erg verlegen"

Matthieu Pillois behaalde een master in de politieke wetenschappen en is de nieuwe schepen voor Openbare ruimte, Groen Plan, Mobiliteit en Jeugd. Tot de belangrijkste projecten die in het verschiet liggen, behoren uiteraard de renovatie van de openbare ruimte: de herinrichting van de Heilig Hart-square, de Daniel Boonlaan, de Visserijstraat en de Dorpelingstraat, de voortzetting van het  programma voor de renovatie van de voetpaden, de uitvoering van de gekozen projecten van de Gedeelde Begroting, enz.

Als specialist in mobiliteit en stedenbouw heeft de nieuwe schepen ook veel aandacht voor de ontwikkeling van alternatieve mobiliteit.

"Als ik ervoor kies me op lokaal niveau in te zetten, is dat omdat elke beslissing rechtstreeks van invloed is op het dagelijks leven," zegt Matthieu Pillois, die niettemin toegeeft erg verlegen te zijn.

"Ik wek soms de indruk dat ik moeilijk aanspreekbaar en stil ben, maar ik zorg voor mezelf," besluit hij lachend.

 

Michel Blampain - "Ik ben soms te laat"

Michel Blampain erft de Grondregie, Huisvesting en Europese Zaken. "Toegang tot huisvesting is vandaag een echte uitdaging", zegt de nieuwe schepen. "In de afgelopen jaren heeft de gemeente een aanzienlijke hoeveelheid onroerend goed verworven, dat zij tegen gunstige voorwaarden verhuurt. Natuurlijk zijn wij niet degenen die de huisvestingscrisis zullen oplossen, maar wij kunnen toch een oplossing bieden aan meer dan 200 middenklassegezinnen. De voortzetting van dit acquisitiebeleid is voor mij dan ook een duidelijke prioriteit." De goedlachse Michel Blampain verhult niet dat hij graag praat. "Ik hou van menselijk contact, daarom heb ik voor de lokale politiek gekozen", lacht de man, die toegeeft niet altijd even stipt te zijn. "Als ik met iemand praat, let ik niet op de klok. Daardoor ben ik soms een beetje te laat op mijn afspraken."

 

 

Twee nieuwe raadsleden

Twee nieuwe raadsleden hebben in de gemeenteraad de eed afgelegd: Cécile Henrard (MR) vervangt Jérémy Van Gorp, die ontslag heeft genomen, en Vincianne Lerate (DéFI) neemt de plaats in van Ingrid Venier.