Nieuws

Terug naar news

De bibliotheek van de Koninklijke Jacht gerenoveerd


Na de volledige renovatie van de bibliotheek van het Centrum en de verhuizing van de ludotheek naar nieuwe lokalen kreeg de bibliotheek van de Koninklijke Jacht op haar beurt een volledig nieuwe inrichting. Nieuwe rekken, nieuwe bakken voor stripverhalen... Alles werd in het werk gesteld om een “cocoonruimte” te creëren die uitnodigt tot lezen. Een extra fase in de opleving van de Oudergemse bibliotheken.

Bibliotheken: nagenoeg 3.000 abonnees. Oudergem leest graag!

”Oudergem telt drie gemeentelijke bibliotheken en een ludotheek”, vertelt de verantwoordelijke, Virginie Famelart. ”Omdat die aan de Koninklijke Jacht vlak naast een school ligt, denken de mensen wel eens dat dit een schoolbibliotheek is. Ze staat evenwel open voor de hele wijk”.

In enkele jaren tijd hebben de gemeentebibliotheken een echte opleving gekend.  Meer dan 42.000 referenties, nagenoeg 3.500 aanwinsten elk jaar, een rek met geactualiseerde strips voor volwassenen, originele animaties zoals “ik lees baby” of de ”vertelzaterdagen” voor 4-7-jarigen... Bijna 3.000 mensen maken gebruik van de Oudergemse bibliotheken. Een krachttoer in een tijd waarin er door de band minder wordt gelezen. ”Men weet dat hier zeer snel nieuwigheden worden aangeboden”. 

Een andere troef die ongetwijfeld bijdraagt tot het succes: het abonnement kost slechts 7 euro per jaar en is gratis voor wie jonger is dan 18 jaar. Er kunnen dan 8 boeken tegelijk worden geleend, zonder dat daarvoor extra moet worden betaald.

 

De Oudergemnaar nr89 (April- Mei 2015)