Nieuws

Terug naar news

De criminaliteit daalt voor het 4de achtereenvolgende jaar

15% minder misdaden

Officiële misdaadstatistieken voor de politiezone Ukkel/ Watermaal-Bosvoorde/Oudergem werden zopas bekendgemaakt. Voor het 4 de opeenvolgende jaar was er een enorme daling van het aantal geregistreerde delicten: -15% minder tussen 2014 en 2015.
"Ondanks de toename van de bevolking, heeft onze politiezone nooit zo weinig criminaliteit gekend in de afgelopen vijftien jaar. Laurent Masset, woordvoerder van de lokale politie, verbergt zijn tevredenheid niet vooral omdat de daling duidelijk zichtbaar is in de “meest voorkomende” vorm van criminaliteit in de gemeente. "De daling is vooral merkbaar in de misdaad tegen eigendommen, met een daling van 19% voor diefstallen. Het zijn vooral de categorieën inbraken  (-24%), diefstallen in voertuigen (-29%) en zakkenrollerij (-36%), die een belangrijke impact hadden op de neerwaartse trend. "

Ook is er in geen enkele andere categorie van misdrijven een toename merkbaar. Gewelddadige overvallen blijven sinds meerdere jaren op het laagste niveau.

 

En voor 2016? "De algemene neerwaartse trend wordt bevestigd," meldt de waarnemende burgemeester. "We hebben de aanwezigheid van de politie op onze straten en het opzetten van gespecialiseerde dispositieven fel opgedreven, zoals de patrouille “Flag” die ongetwijfeld voor enige afschrikking zorgt. In onze politiezone moeten criminelen voortaan op hun hoede zijn. En ze weten het".