Nieuws

Terug naar news

De groene wandeling is opgeruimd

In de loop der jaren is het nuttig om de plantages van de groene loopplank te onderhouden.

Naast het snoeien zijn er in totaal 145 bomen gepland die over de hele lengte van de promenade in Oudergem en Woluwe zullen worden gekapt.

Het zijn gedomineerde of afnemende bomen of bomen die gevaar opleveren door gebroken takken, holtes of de aanwezigheid van houtetende parasieten.

De Robinia-boomstronken, plantages die de bodem rond de spoorwegen fixeren, zullen worden onderhouden om een snelle hergroei te verzekeren, die in de toekomst regelmatiger zal worden gehandhaafd om massale ingrepen in de toekomst te vermijden.

Het groene gewelf blijft behouden.

Leefmilieu Brussel  begint op maandag met de werkzaamheden op de site. Dit is een reizend project. De stedenbouwkundige vergunning werd afgegeven door de regio op 6/6/2018.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de diensten van Leefmilieu Brussel gedurende de week tussen 7.30 uur en 16 uur vanaf maandag 24 september 2018.

Op het moment van de werkzaamheden zullen er begeleiders aanwezig zijn om vragen van bewoners te beantwoorden en de veiligheid van voorbijgangers te waarborgen.