Nieuws

Terug naar news

De Ronde van Frankrijk in Oudergem

 

Waar en wanneer de Ronde zien in Oudergem?

Op zaterdag 6 juli rijdt de Ronde van Frankrijk enkele honderden meters door Oudergem.  Om 16.15 uur wordt het Vierarmenkruispunt bereikt. Via de Tervurenlaan gaat het dan richting stadscentrum.

Op zondag 7 juli bereiken de renners Oudergem via de Tervurenlaan vanuit het stadscentrum. Via de Vorstlaan rijden ze naar de Franklin Rooseveltlaan. Even na 13 uur trekt de reclamekaravaan voorbij.  De eerste ploeg bereikt het grondgebied van de gemeente om 14.37 uur, de laatste om 16.22 uur.

 

 

 

Hoe jezelf verplaatsen in Oudergem ?

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli worden de wegen waar de Ronde langskomt en de aangrenzende straten afgesloten voor het verkeer. Ook gelden er parkeerverboden. We raden iedereen aan om de wagen thuis te laten en gebruik te maken van de metro, de trein of andere bestaande alternatieven. De MIVB biedt gratis vervoer aan met metro, tram en bus in Brussel. Heel wat tram- en buslijnen zullen wel verstoord zijn.

Op zondag 7 juli komen er oversteekplaatsen voor voetgangers in het Luxorpark, aan de Vorstrotonde, de Waversesteenweg en de Hermann-Debrouxlaan. Het E411-viaduct zal gesloten zijn om de stad binnen te komen, maar zal open zijn om de stad te verlaten (Kruispunt Leonard gesloten).

 

Drie pleisterplaatsen langs het parcours

Op 6 en 7 juli 2019 doet de Ronde van Frankrijk Oudergem aan.  Naar aanleiding van de ploegentijdrit op zondag, organiseert de gemeente Oudergem vanaf 11 uur verschillende activiteiten.

Rondom de Carrefour

Op de parking: fietsanimatie, officiële verkoopstand van de Ronde, Rode Kruis-post, Infopunt politie, ...  Cactus Club en L’Arrosoir: kraampjes en terrassen

Waversesteenweg

Tussen de Vorstlaan en de Emile Idiersstraat: terrassen (Sint-Paulus), animatie, springkasteel, optreden (Dem Dam) tot 20 uur, Rode Kruis-post, ...

U OPC Parking

Kraampjes en animatie (door de handelaars van het handelscentrum Pinoy)

 

Meer info : De Ronde van Frankrijk 2019

 

Flyer van de Ronde van Frankrijk 2019