Nieuws

Terug naar news

Een nieuw logo voor Oudergem

De gemeente Oudergem heeft besloten om een nieuw logo en een nieuwe grafische identiteit aan te nemen. "Oudergem had geen logo en maakte daarom gebruik van haar blazoen dat op het einde van de 19e eeuw werd getekend", zegt waarnemend burgemeester. "Het werd tijd dat we op zoek gingen naar een moderner beeld, dat beter past bij deze tijd en dat het karakter van de gemeente respecteert”.

Het nieuwe logo is een combinatie van een "o" voor "Oudergem" en aan "a" voor "Auderghem". De contouren van de "a" vormen het profiel van de historische gebouwen van het Rood Klooster, gelegen in het hart van het bos. Het doet denken aan de haard, de levenskwaliteit en de dienstverlening. De kring van de "o" staat voor gezelligheid, samenhorigheid en openheid naar de wereld toe. Tenslotte, verwijst de rode baksteenkleur rechtstreeks naar het Rood Klooster, het verbindingsteken tussen de stad en het bos.

Het geheel weerspiegelt een eenvoudige, niet te drukke moderniteit, zoals de gemeente het wilt om te innoveren en de levenskwaliteit van Oudergem te verhogen" preciseert waarnemend burgemeester. De creatie van het nieuwe logo gaat gepaard met een nieuwe huisstijl die geleidelijk te zien zal zijn op alle gemeentelijke publicaties.

1160.CULTUUR : een nieuw kwartaalblad
De dienst Cultuur publiceert een nieuw kwartaalblad. In 1160.Cultuur vindt u alle evenementen, activiteiten, tentoonstellingen, voorstellingen... georganiseerd door en in de gemeente en het zal 4 keer per jaar in alle brievenbussen vallen. "We denken vaak dat er niets gebeurt in Oudergem," zegt de schepen van Cultuur. "Er vinden echter veel activiteiten plaats. Het probleem was dat er geen mogelijkheid was om dit te melden. Met 1160.cultuur hebben de Oudergemnaren een overzicht van wat voor hen wordt georganiseerd."