Nieuws

Terug naar news

Straatnamen : stem voor 31 december

Het is zover! Tot 31 december kunnen de Oudergemnaren vier namen kiezen voor straten of locaties uit een lijst van ze- ven vrouwen die de geschiedenis van de gemeente kleurden. Deze stemming vormt de start van een proces om de openbare ruimte te vervrouwelijken. Vandaag dragen immers maar twee Oudergemse verkeersaders de naam van een vrouw...

"Dit is de start van een grootschalig meerjarig project om het evenwicht te herstellen", weet Marine Vande Pitte, coördinator Burgerparticipatie. "Want hoewel er geen tekort is aan opmerkelijke vrouwen in de gemeente, zijn maar weinig plaatsen naar hen vernoemd."

De eerste plaatsen die een naam moeten krijgen zijn de rotonde aan de Invalidenlaan, de doorgang tussen de Steenostraat en de Wahalaan, de dreef door de Appelbloesemgaarde, de dreef die de Leemanslaan met de Lessirelaan verbindt (waartussen zich het paviljoen Colin bevindt) en het park in de Koninklijke Jachtstraat.

"Het is een eerste stap, er komen er nog. Het College gaf zijn toestemming om zalen en gebouwen te hernoemen, zoals het auditorium of de zaal van het cultureel centrum waaraan we vrouwennamen zullen toekennen." Iedereen kan meestemmen op de site van de gemeente.

5 vrouwen voor 5 plaatsen: stem op www.oudergem.be/grlpwr