Nieuws

Terug naar news

Herrmann-Debroux viaduct

Het verkeer zal op 1 rijbaan gebracht worden vanaf het Léonardkruispunt.

 

Als opvolging van de sluiting van het Herrmann-Debroux viaduct heeft Oudergem aangestuurd op het dringend invoeren van een aantal maatregelen om het inkomende en uitgaande pendelverkeer onder controle te houden. “Dit is de beste manier om de chaos zo klein mogelijk te houden” legt dienstdoende burgemeester Christophe Magdalijns uit. De voorgestelde maatregelen worden vanaf zondagmorgen uitgerold.

 

Tijdens de crisisvergadering over de gevolgen van de onvoorziene sluiting van het Herrmann-Debroux viaduct heeft de gemeente Oudergem aangedrongen op het invoeren van een aantal verkeersmaatregelen:

  • Het terugbrengen van het verkeer naar 1 rijstrook op de E411 vanaf het Léonardkruispunt.
  • Het instellen van een beschermde bus-strook over de volledige lengte van het traject tussen Léonard en Herrmann-Debroux.

Deze maatregelen gaan in vanaf zondagmorgen. “Hierdoor regelen we de inkomende verkeers-stroom en minimaliseren we hinder in de Oudergemse wijken en in Brussel” adviseert dienstdoende burgemeester Christophe Magdalijns.

Verder drong de gemeente er op aan om de uitgaande verkeersstroom dringend te vereenvoudigen door de inrit naar de E411 vanop de waversesteenweg her aan te leggen om zo op de snelweg te kunnen invoegen nog voor de “radars”… en niet langer 400 meter verder. Brussel mobiliteit heeft toegezegd om dit zo snel als mogelijk uit te voeren.

 

De gemeente Oudergem zal tegen zondagavond een extra pagina on-line brengen op de gemeentelijke website www.oudergem.be om de Oudergemmenaar te informeren over de verkeersmaatregelen die we lokaal zullen nemen.