Nieuws

Terug naar news

Het groene nummer blijft: bijna 300 aanvragen voor speciale coronabijstand

 

Vier maanden geleden hebben de gemeente en het OCMW een uitzonderlijke financiële steun gelanceerd voor slachtoffers van de coronacrisis. De gemeente heeft beslist om de steun in 2021 te verlengen.

Op 1 februari telden we 282 vragen om hulp, waarvan een honderdtal rechtstreeks via het nummer 0800”, aldus Vincent Libert, secretaris-generaal van het OCMW. "Het gaat vooral om mensen die hun huur of energierekeningen niet meer kunnen betalen". Het gaat in eerste instantie om mensen die zonder de crisis nooit hadden gedacht dat ze die hulp zouden nodig hebben. “Veel mensen van wie de financiële situatie verslechtert, vragen zich af of ze in aanmerking komen voor de steun. Heeft u twijfels? Bel 0800. Het nummer garandeert een maximale discretie".

Om de reactiesnelheid en de vertrouwelijkheid te garanderen, zijn de procedures zo simpel mogelijk gehouden. "Bel gewoon 0800/35.179 of vul het onlineformulier in op www.oudergem.be/hulp-covid. Onze diensten zullen u binnen 48 werkuren contacteren om een verzoek tot bijstand op te stellen”. Daarna gaat het dossier naar het begeleidingscomité, dat de uiteindelijke beslissing neemt.

 

0800/35.179