Nieuws

Terug naar news

Interculturaliteit als sleutelwoord

 

CJD begeleidt jongeren tussen 16 en 35 jaar in hun vrijwilligerswerk. De projecten worden door de jongeren zelf opgestart.

 

CJD is een jongerenorganisatie uit Oudergem die jongeren tussen 16 en 35 jaar helpt om vrijwilligerswerk te doen. De werking stimuleert hun zelfstandigheid. Er is slechts één sleutelwoord: interculturaliteit.

" Wij functioneren als een soort incubator ", legt communicatieverantwoordelijke Manon Lesoile uit. " De projecten worden  door de jongeren zelf opgestart en gedragen. Wij begeleiden hen bij de concrete uitwerking. " Het zoeken naar subsidies, budgettering, administratieve procedures... Elk project wordt permanent door een van de vijf vaste gesprekspartners bij CJD ondersteund.

De projecten hoeven niet aan bepaalde criteria te voldoen om te worden gekozen: koken, voetbal, fotografie, ... Alles kan, zolang mensen elkaar maar kunnen ontmoeten. " Momenteel werken we, bijvoorbeeld, samen met het team van Renqu’art, dat creatieve workshops organiseert om de dialoog tussen Belgen en migranten aan te zwengelen. Er staat een tentoonstelling voor het brede publiek op het programma. " Jongeren uit Oudergem die een project willen opzetten of vrijwilligerswerk willen doen, zijn dus hartelijk welkom bij CJD!

 

Contact : info@cjdasbl.be