Nieuws

Terug naar news

Kinderdagverblijf "Les Oursons" in een nieuw jasje

Het is zover! Het kinderdagverblijf 'Les Oursons', naast het scholencentrum Marronniers, ondergaat een gedaanteverwisseling. "Het huidige kinderdagverblijf wordt gesloopt en daarna heropgebouwd," legt de schepen voor peuterzorg uit. "De werken zullen 2 jaar duren. Er is een totaalbudget van € 1.215.000 voorzien".

Les Oursons 2.0 krijgt een ruimer en moderner gebouw dat vooral beter op de behoeften van de allerkleinsten is afgestemd. "Het nieuwe gebouw biedt plaats aan 4 afdelingen voor 15 baby's, personeelsruimten en een aangepast keukenblok. Het project stuurt aan op meer uniformiteit binnen het scholencentrum Marronniers én geeft het kinderdagverblijf een eigen identiteit". Dat krijgt een aparte ingang (los van de school) én eigen buitenruimtes, waaronder twee terrassen. Tijdens de werken worden de kinderen tijdelijk opgevangen in de lokalen aan de Triomflaan.

Met 'Les Oursons' voltooit de gemeente de belangrijke cyclus van renovatiewerken aan haar kinderdagverblijven. "Op 6 jaar tijd hebben we alle kinderdagverblijven in de gemeente verbouwd of gerenoveerd. Het aantal opvangplaatsen is daardoor met zowat 30 % gestegen", bevestigt de schepen voor peuterzorg. "Die laatste fase betekent een versteviging van het aanbod, aangezien er in Oudergem in totaal 60 nieuwe plaatsen bijkomen."

Met een opvangcapaciteit van 200 plaatsen - aangevuld door die van de opvanghalte, de particuliere kinderopvang en de onthaalmoeders (cf. kaderstukje), haalt Oudergem de hoogste dekkingsgraad in de Franstalige Gemeenschap. "Dat betekent dat in Oudergem het aantal beschikbare plaatsen het hoogst ligt in verhouding tot het aantal kinderen dat oud genoeg is om in opvang te gaan", verduidelijkt de burgemeester. "Met 'Les Oursons' is het aanbod voor jonge ouders in Oudergem dus nóg groter." Aanstaande ouders kunnen trouwens een opvangplaats aanvragen vanaf de 3de maand van de zwangerschap. "In de gemeentelijke kinderdagverblijven krijgen ouders uit de gemeente voorrang."