Nieuws

Terug naar news

Lokale handelaars in afwachting van de heropstrat

 

Sophie Vercruysse baat HappyNest uit, een winkel in kwaliteitsvolle tweedehandsartikelen voor kinderen, gelegen aan de Waverse Steenweg.

" Sedert de heropening van de winkel varieert het aantal klanten per dag sterk. Een deel van mijn vast cliënteel begint terug te keren. Dat doet veel deugd en ik dank hen voor hun trouw. Toch draaien we op een laag pitje. We hebben ervoor gevochten om tijdens de sluiting het contact te behouden met onze klanten, maar we merken nog steeds een schroom om terug te komen shoppen. De lockdown haalde het consumptiepatroon grondig overhoop, wellicht opnieuw in het voordeel van de grote onlineshops, wat de lokale handelaar uiteraard niet helpt ."

Op financieel vlak blijft de situatie zeer gespannen. " Ik heb mijn werknemer op tijdelijke werkloosheid moeten stellen en hoewel ik bepaalde vervaldata heb kunnen uitstellen, liggen er nog heel wat onbetaalde facturen te wachten. Ik wacht af om te zien hoe de komende weken zullen verlopen. Ze zijn cruciaal voor mij maar ook voor vele Oudergemse buurtwinkels. "

Ontsmettingsgel ter beschikking, verplicht mondmaskers dragen, social distancing: Sophie doet van haar kant het nodige om sereen winkelen in haar zaak mogelijk te maken. " Klanten moeten zich veilig voelen. Dat is volgens mij essentieel. Iedereen moet terug met plezier kunnen rondstruinen en terugkeren naar zijn buurtwinkels. In zekere zin terugkeren naar het normale leven ."