Nieuws

Terug naar news

Mobility Visit : een ontdekkingstocht rond mobiliteitIndien uw wagen geconfronteerd wordt met de huidige voorwaarden van de LEZ wilt u hem misschien niet langer gebruiken en u op een andere manier verplaatsen.  Maar waar moet u beginnen als u het alternatieve mobiliteitsaanbod van Brussel niet kent?  Neem gratis deel aan Mobility Visit!

Mobility Visit is een ontdekkingstocht rond mobiliteit, met als doel de evolutie van het vervoersaanbod te begrijpen en de nieuwe lokale mobiliteitsdiensten van Brussel op een praktische manier te testen.

Hoe verloopt Mobility Visit?

U ontdekt en test in een kleine groep en op een praktische manier alle verplaatsingsmiddelen in uw omgeving gedurende 2h30.  U zal worden begeleid door een echte specialist en krijgt eerst een inleiding over de huidige mobiliteitstrends.

Vervolgens krijgt u de kans om tot de kern van de zaak te komen en (indien u dit wenst) de elektrische steps en fietsen te testen, alsook de gedeelde diensten indien zij in de wijk beschikbaar zijn.  Maak ook kennis met de complementariteit van de treinen van het S-netwerk met de vervoermiddelen van de MIVB en de flexibiliteit van deelvoertuigen, de taxidiensten of de verschillende begeleidingsoplossingen voor PBM.  Tot slot zal u leren hoe te jongleren tussen deze verschillende diensten dankzij gespecialiseerde navigatie-applicaties.

Hebt u nog specifieke vragen over de verschillende manieren om u in Brussel te verplaatsen?  Onze deskundigen staan volledig tot uw beschikking om uw vragen tijdens het parcours te beantwoorden.

Praktische info

Mobility Visit is volledig gratis en vindt verschillende keren per maand plaats, vanuit verschillende plaatsen in het Brussels Gewest:  De Brouckère, Bockstael, Weststation, Flagey of Meiser. De 2h30 durende sessies vinden ‘s middags, ‘s avonds of in het weekend plaats en kunnen in het Nederlands en in het Frans worden gegeven.  Er is geen specifieke kledij nodig, maar comfortabele en waterdichte kledij en schoenen worden wel aangeraden.

 

Meer

https://lez.brussels/mytax/nl/