Nieuws

Terug naar news

Onze onzichtbare helden

 

Vanaf het begin van de crisis waren ze er. Je hoort of ziet ze niet. Maar zonder hen was de essentiële dienstverlening voor de bevolking niet verzekerd.

Kinderen van zorgverleners opvangen, slachtoffers begraven op de gemeenschappelijke begraafplaats, jongeren bewust maken van de lockdown maatregelen, dringende documenten uitreiken, senioren verzorgen in de residentie Koningin Fabiola, door de straten patrouilleren, antwoorden op bezorgde vragen via het gratis nummer, alleenstaanden hulp aan huis bieden, het afval ophalen en natuurlijk, de slachtoffers van Covid-19 verzorgen... De taken zijn talrijk. In crisistijd zijn de uitdagingen nog talrijker.

Met dit speciale nummer van de Oudergemnaar wilden we hulde brengen aan iedereen die, in relatieve onzichtbaarheid, aan het werk is gebleven om onze gemeente te doen draaien.

We kunnen ze onmogelijk allemaal aan het woord laten. Daarom lees je hier de verhalen van enkele "grote" getuigen. Hun verhaal is vaak ieders verhaal.

En ook al was er ergens in het achterhoofd altijd wat angst, toch had geen van hen ooit het idee om terug te krabbelen. Integendeel; deze crisis toont dat er nog mannen en vrouwen zijn met een groot hart, die zich inzetten voor anderen en voor hun gemeente.

Maar deze crisis heeft ook getoond dat Oudergemnaars in staat zijn om voor elkaar te zorgen. Honderden gezinnen bestelden meeneemmaaltijden om onze lokale restaurants te steunen, jongeren van het MJA bereidden maaltijden voor de meest hulpbehoeven- den en voor de actie "Un masque voor iedereen" gingen talloze vrijwilligsters achter hun naaimachine zitten. Velen van jullie toonden een solidariteit die bewondering afdwingt.

We zijn meer dan ooit trots dat we burgemeester, schepen of gemeenteraadslid van Oudergem zijn. Natuurlijk is de crisis nog niet voorbij en zullen we blijven strijden. Maar het is zeer zeker niet te vroeg om jullie nu al te danken!

Namens de gehele gemeenteraad, Didier Gosuin, Burgemeester

 

De Oudergemnaar 113