Nieuws

Terug naar news

Opening van een eerste gezondheidshuis in Oudergem

 

Geen remgeld voor de patiënt

 

 

Een eerste  gezondheidshuis heeft zijn deuren geopend in de Edouard Henrardstraat (Hankarwijk). Het principe? De patiënt dient geen geld voor te schieten voor de raadpleging: de betaling gebeurt rechtstreeks tussen het ziekenfonds en het gezondheidshuis.

' Dit gezondheidshuis is bedoeld om eerstelijnsverzorging te verstrekken, zijnde algemene geneeskunde, kinesitherapie en verpleegkundige zorg ', vat de schepen van Gezondheid samen. ' Het staat onder het toezicht van het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering. Dit betekent dat de medische dienstverleners er met forfaits werken en de patiënten het remgeld niet hoeven te betalen. '

Dit houdt met andere  woorden in dat het ziekenfonds maandelijks een forfait stort aan het gezondheidshuis voor alle verstrekte gezondheidszorgen. Het forfait omvat alle raadplegingen bij 4 huisartsen, 2 kinesitherapeuten en de verpleegkundige, maar ook de bloedafnames, de elektrocardiogrammen en de schokgolfbehandelingen. In ruil stemt de patiënt ermee in om uitsluitend de dokters van het gezondheidshuis te raadplegen, met uitzondering van specialisten.

' Dit nieuw gezondheidshuis staat open voor iedereen, zonder bijzondere voorwaarde. Je hoeft enkel aangesloten te zijn bij een ziekenfonds en je bijdragen te hebben betaald ', verduidelijkt de voorzitter van het OCMW. ' Wij zijn van mening dat hulpverlening aan mensen toegankelijk moet zijn voor iedereen, ook voor degene die niet bij ons zijn ingeschreven. '

 

  • Het gezondheidshuis bevindt zich in de Edouard Henrardstraat 19, in de buurt van het Hankarstation. Het is 6 dagen op 7 open en is 24 uur op 24 bereikbaar via een noodnummer.
  • 02/899.22.09
  • info@mm1160.be