Nieuws

Terug naar news

Oudergem 21: avontuur gaat verder!

 

Nieuwe participatieve workshops in de lente

Afgelopen september lanceerde Oudergem Oudergem 21: een uniek project van participatieve democratie dat voor het eerst workshops combineerde met onlineparticipatie via websurveys. Doel van dit initiatief? De Oudergemnaars betrekken bij de opstelling van de plaatselijke Agenda 21, het actieplan om Oudergem duurzamer te maken.

"Met Oudergem 21 willen we een nieuw beleidsmodel testen dat Oudergemnaars op een zo makkelijk mogelijk manier laat participeren", legt de schepen van Duurzame ontwikkeling uit. "We waren echt verrast: bijna 600 personen schreven zich in en we noteerden participatiegraden van meer dan 70%."

Deze aanpak maakte het mogelijk om een reeks prioriteiten aan te duiden en de eerste actiegebieden vast te leggen.

"We hebben dan ook beslist om dit avontuur verder te zetten", vervolgt de burgemeester. "We organiseren in de lente een nieuwe reeks workshops en werken participatief verder tot aan de volledige afwerking van het plan". Volgende etappe: de publieke presentatie van de resultaten van de eerste workshops en websurveys op 27 maart eerstkomend.

 

27/3 in het cc : film- en debatavond Oudergem 21

Hoe stelden 567 Oudergemnaars zich de toekomst van Oudergem voor? Welke prioritaire uitdagingen stipten zij aan? Hoe zal de procedure verder verlopen en wat zijn de concrete gevolgen voor de Oudergemnaars? Op 27 maart om 19 uur organiseert de dienst Leefmilieu in het Cultureel Centrum een grote avond "Oudergem21" met de voorstelling van de resultaten van de workshops en websurveys, de vertoning van de film "Tout s’accélère" en een debat. Op het podium: de deelnemers aan de workshops, de gemeentelijke verantwoordelijken en het studiebureau dat hen bijstaat. "Deelname is uiteraard gratis", lacht de schepen van Duurzame ontwikkeling.

 

Inschrijving wenselijk: www.oudergem.be/avond-a21