Nieuws

Terug naar news

Oudergem creëert het eerste lokale aanwervingsplatform

 

 

In juni 2017 lanceerde Oudergem de campagne 'een-job-in-mijn-buurt'. De bedoeling: Chirec en de nieuwe bedrijven in Delta de kans geven vooral medewerkers aan te werven die vlakbij wonen. Zes maanden na afloop van de campagne, besloot de gemeente het eerste lokale aanwervingsplatform op te starten.

"Toen o.a. warenhuisketens, res- taurants en dienstverlenende bedrijven over 'een-job-in-mijn- buurt' hoorden, kregen we veel vragen van lokale bedrijven,", bevestigt de schepen van tewerkstelling. "Ook zij wilden de plaat selijke tewerkstelling stimuleren." Vanaf 1 mei wordt een-job-in-mijn-buurt dus het eerste platform dat Oudergemnaars in contact brengt met lokale werkgevers. "Is een bedrijf uit Oudergem op zoek naar nieuwe medewerkers? Wij spelen kandidaturen door van inwoners die aan het gezochte profiel (of de gezochte profielen) beantwoorden. Zo kan het bedrijf in de eerste plaats mensen aanwerven die vlakbij wonen."

In feite is het platform net zozeer bedoeld voor werkzoekenden als voor mensen die al een job hebben, maar die liever dichter bij huis aan de slag zouden gaan. "We fixeren ons dus niet op de tewerkstellingsgraad," besluit de schepen. "Door lokale tewerkstelling te stimuleren, willen we een globaal maatschappelijk project promoten dat iedereen - werkgevers en werknemers - ten goede komt. Wie dichter bij huis werkt, heeft immers meer tijd voor het gezin en minder last van stress door files onderweg. Kortom, de levenskwaliteit gaat erop vooruit".

 

www.oudergem.be/een-job-in- mijn-buurt

 

 

zij werken voortaan dichter bij huis

al 50 aanwervingen

Ondanks de vertraging (omdat de opening van het nieuwe zie- kenhuis werd uitgesteld), leverde de een-job-in-mijn-buurt campagne, samen met Chirec, al snel resultaten op. "1.048 mensen schreven zich in voor de actie en kozen voor een van de 18 mogelijke profielen," weet de Schepen van Tewerkstelling. "450 onder hen kregen de kans een specifieke opleiding te volgen. De campagne gaf echter vooral op lokaal niveau een enorme boost. Andere werkgevers uit Oudergem contacteerden ons omdat ook zij lokaal wilden rekruteren. En dankzij de samenwerking met het OCMW en het Tewerkstellingshuis, konden we het PWA inschakelen als zelden tevoren." Resultaat: momenteel zijn al meer dan 50 nieuwe medewerkers aangeworven, hoewel de eigen rekruteringscampagne van het Chirec nog niet werd opgestart.

 

Ontmoeting : nieuwe medewerker, Marc (63 jaar)

Marc Debrandt moest na het failliet van zijn onderneming op zoek naar een nieuwe job. "Op mijn 63ste was dat niet evident, maar ik moest opnieuw aan de slag. In het PWA van Oudergem leerde ik de juiste mensen kennen. Ze beluisterden mijn verhaal en hebben er alles aan gedaan om mijn reconversie te doen slagen. Ze onderkenden mijn professionele instelling en wisten mijn knowhow naar waarde te schatten." Naar aanleiding van de lancering van de een-job-in-mi- jn-buurt campagne werd het CV van Marc doorgespeeld aan de afdeling HR van Chirec. Het ging om een dringende aanwerving en alles kwam in een stroomversnelling terecht. "Ze wilden me in reële omstandigheden testen voor de job van magazijnier, en dat 2 keer 2 weken. Ik vond al snel mijn draai in die job, die best wel veelzijdigheid vereist. Het diensthoofd was tevreden over mijn professioneel gedrag en bood me een contract voor bepaalde duur aan." Zo herwon Marc een professionele stabiliteit die hij zich enkele maanden voordien amper kon indenken. "Vandaag gaat alles zeer vlot. Ik hoop op een contract voor onbepaalde duur. Ik evolueer en daar ben ik blij om. De sfeer zit goed en momenteel ben ik alleen maar positief."

 

een-job-in-mijn-buurt : hoe aanwerven en aan de slag gaan?

Kandidaten voor een-job-in-mijn-buurt kunnen zich gewoon inschrijven op www.oudergem.be/een-job-in-mijn-buurt en de on- line instructies volgen. Daarna stuurt het platform systematisch de gezochte profielen naar de werkgevers door.

Werkgevers die lokale medewerkers willen aanwerven, sturen alle informatie over het gezochte profiel (of de gezochte profielen) door naar  unjobpresdechezmoi@auderghem.brussels . Het platform bezorgt hen daarna een lijst met kandidaten die voor een bepaald profiel in aanmerking komen.

 

www.oudergem.be/een-job-in-mijn-buurt