Nieuws

Terug naar news

Oudergem en Infor Jeunes starten met “PIJ 11610”

Studeren, werken, seksualiteit, gezondheid, vrije tijd... Jongeren zitten vaak met heel wat vragen en weten niet altijd waar ze daarvoor terecht kunnen. Daarom besloot Oudergem een nieuw ontmoetingspunt te creëren: "PIJ 1160". Het doel: jongeren helpen en informeren in een vertrouwelijke gesprek.

Begeleiding bij studie- en beroepskeuze, opleidingen, validering van vaardigheden, hulpmiddelen voor het zoeken naar een job, op eigen benen leren staan...

Brusselse jongeren krijgen hulp uit alle hoeken. Maar vreemd genoeg blijkt uit recent onderzoek dat diezelfde jongeren niet weten waar ze waarvoor terecht kunnen.

" Je zou kunnen denken dat in deze digitale tijden jongeren makkelijk aan informatie geraken ", zegt de schepen voor Jeugd en Maatschappelijke dienstverlening. Maar dat is absoluut niet zo: er is zo veel informatie dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Ze weten gewoon niet waar te beginnen ".

PIJ 1160 opende zijn deuren in buurthuis Le Pavillon. Jongeren tussen 12 en 26 kunnen er bij Infor Jeunes Bruxelles terecht met al hun vragen, en dit elke woensdag van 10 tot 18 u en zonder afspraak. Op alle andere dagen van de week is er telefonisch en online permanentie.

" Met dit project willen we jongeren de hand reiken en vermijden dat ze uit de boot vallen. PIJ 1160 moet een referentiepunt worden voor alle Oudergemse jongeren ", zegt de waarnemend burgemeester. PIJ 1160 is een unieke dienst in het oosten van Brussel.