Nieuws

Terug naar news

Twee dagen creatieve gekte om het samen-leven te vieren!

Door de schok van een zeer aangrijpend jaar en het bloedstollend geweld, heeft Oudergem beslist om zijn “Samen-leven” te vieren met een uitzonderlijk “Feest voor de jeugd”. Afspraak met alle jonge Oudergemnaren van 0 tot 99 jaar, op 25 en 26 juni a.s. in het Senypark!

”Choose Together” als reactie op de woede en het geweld

Na de woede en het geweld waardoor Brussel werd getroffen heeft Oudergem beslist om het Samen Leven te vieren met een Feest van de jeugd dat dit jaar een bijzonder kleurtje zal krijgen. Twee dagen feesten, spektakels, concerten, creatieve workshops, filosofische interventies … met een thematiek: de identiteit, cement van de diversiteit, samengevat door een slogan “Choose Together”.

“Met deze editie van het Feest van de jeugd willen wij de menselijke creativiteit vieren en het ideaal om samen te leven in een wereld waar wij schijnbaar zó verschillend zijn, naar de voorgrond te schuiven”, zegt de schepen voor sociale cohesie glimlachend. “De ganse socio-culturele sector heeft meegewerkt aan de organisatie van het evenement dat het eindpunt zal zijn van de verschillende projecten gevoerd door de verenigingen van Oudergem”.

Gedurende deze twee dagen zal het Senypark verdeeld worden in vier verschillende ruimten die overeenstemmen met bezinningstijden en workshops die soms ludiek, soms creatief, soms geëngageerd, soms idealistisch zullen zijn. Van waar kom ik? Wie ben ik? Waar heb ik zin in? En tenslotte, waarom niet de wereld veranderen? Een grote “fresco-expo-foto’s”, resultaat van een werk rond het probleem van de identiteit en de diversiteit, zal als achtergrond voor het evenement dienen. “Om deze fresco te creëren heeft Le Parallèle tijdens de ganse maand juni paletworkshops opgezet”, vertelt Martin Winance, coördinator van Parallèle. “Deze workshops worden voortgezet tijdens het Feest en het meubilair dat er gemaakt werd zal na het evenement worden verdeeld”.

Wat de programmatie betreft zal zaterdag meer knallen, meer tieners en jongvolwassenen met zeefdruk, slogans maken, zelfportretten maar ook circusoptredens, concerten, bar en snacks. Dit alles vanaf 16u tot middernacht.

Zondag zal meer familie getint zijn, met een korter uurrooster van 11 tot 19u. Menu: een groot circusspektakel, stands van de culturele en milieu verenigingen, de Oudergemse dansclubs, het sportdorp (met animaties en demonstraties), houten spellen en het bekende eendjes vissen.

“In Oudergem kennen wij allemaal wel iemand die in die bewuste metro zat”, meent de waarnemend burgemeester. “Ons “samen leven” benadrukken is ongetwijfeld één van de mooiste boodschappen die wij vandaag kunnen uitdragen”.

Voor het volledige programma en de exclusieve voorstelling van de affichekoppen, like de Facebookpagina van Parallèle.