Nieuws

Terug naar news

Parkeer retributie & bewonerskaart

 

U bent in het bezit van een "bewoners" parkeerontheffingskaart en u heeft onlangs een parkeergeld van 25 euro ontvangen. Mogelijk bent u een van de bewoners die getroffen zijn door een computerprobleem bij het versturen van de herinneringen voor de verlenging van de bewonerskaarten: de computersoftware van het Brussels Gewest, BeMobile, die het systeem van de bewonerskaarten voor Oudergem beheert, heeft een storing gehad en niet alle eigenaars met een bewonerskaart die op 31 oktober 2022 vervalt, hebben een herinnering voor de verlenging ontvangen.

Het gemeentebestuur heeft rechtstreeks contact opgenomen met het bedrijf om ervoor te zorgen dat het probleem zo snel mogelijk wordt opgelost. Alle gemeentelijke diensten werken hier ook aan.

Aangezien het hier gaat om een IT-beheersfout waarop de bewoners en de gemeentelijke diensten geen vat hebben, heeft de gemeente Oudergem besloten de vergoedingen voor de betrokken bewoners op te heffen.

U wordt verzocht contact op te nemen met de dienst Mobiliteit op het volgende e-mailadres: mobilite@auderghem.brussels om de vrijstellingsprocedure op te starten.

De gemeente Oudergem verontschuldigt zich voor deze fout die buiten haar macht ligt en dankt u voor uw begrip.