Nieuws

Terug naar news

Place aux Enfants zoekt naar vrijwilligers

Elke derde zaterdag van oktober biedt de dag "Place aux enfants" de Brusselse jongeren van 8 tot 12 jaar de kans om de uitdagingen van het leven in de maatschappij te ontdekken. In de deelnemende gemeenten worden verschillende bezoeken en activiteiten georganiseerd, met als doel iedereen bewust te maken van de rol die iedereen in de gemeenschap kan spelen.

 

Hoe kan je deelnemen?

Begeleider zijn: dit betekent uiteraard toezicht houden op de kinderen, maar ook en vooral hen stimuleren en motiveren gedurende hun hele dag van ontdekkingen. Het is een centrale schakel in de dag, omdat het erom gaat de kinderen te begeleiden in hun reflectie en de link te leggen tussen de groep en de nieuwe ontdekte werelden.

Gastheer of gastvrouw zijn voor een dag betekent dat u op vrijwillige basis de deuren van uw werkplaats, uw atelier of een instelling in uw gemeenschap openstelt. Het is de bedoeling het kind een concreet aspect van de burgerschap bij te brengen door middel van een volwassen ervaring, en dicht bij huis. Bent u een liefhebber of lid van een vereniging, dan is de rol van gastheer of gastvrouw iets voor u!

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

De dag zal plaatsvinden op 16 oktober 2021 van 8u30 tot 17u00 met als thema: "Altijd samen voor Place aux enfants".

Voor verdere informatie kan u contact opnemen met Christine Pirotte of Emmy Desmet:
cpirotte@auderghem.brussels
edesmet@auderghem.brussels