Nieuws

Terug naar news

Remobilisatie: Bounce in je jobzocht

 

Bent u op zoek van een job ? Je wilt de draad terug op te pikken in je jobzocht na de gezondheidscrisis ? U wilt weten wat digitale ondersteuning en nieuwe communicatiemiddelen voor u kunnen betekenen ?

De partners van Jobhuis van Oudergem bieden u deel te nemen aan de workshop  « Remobilisatie # Bounce in je jobzocht ».

Deze workshop zal u toelaten om:

  • Maaken opnieuw verbinding met uzelf.
  • Werken aan de afbeelding die u terugsturen.
  • Begrijpen concrete technieken om goed te communiceren en uzelf bekend te maken.
  • Maaken uzelf vertrouwd met digitale tools.
  • Identificeer en bouw uw project.
  • Bounce in volledig veiligheid.

 

Modules voor 5 dagen

1 dag/week van 9 tot 16 u (gratis)

Wanneer ?

16-24/9 en 4-11-19/10 van 9 tot 16u

Inschrijvingen

emploi@auderghem.brussels

of 02/ 660 53 00 maandag, woensdag en donderdag van 8u30 tot 12u en van 13u tot 16u.

 

 

Flyer

 

 

Artikel Oudergemnaar 119

De dienst Werkgelegenheid biedt nieuwe workshops aan

Op iets meer dan een jaar tijd heeft de covid-crisis de praktijken op de arbeidsmarkt ingrijpend veranderd. Om werkzoekenden te helpen zich hieraan aan te passen, biedt de dienst Werkgelegenheid specifieke opleidingen aan. Met één ordewoord: heractiveren!

"In oktober bieden we een eerste workshop aan over digitale tools en nieuwe manieren om te solliciteren", verduidelijkt Fabienne Diez. "De nadruk zal liggen op videoconferencing, dat nu de norm is geworden in het aanwervingsproces." Deze opleiding is bedoeld voor alle werkzoekenden en wordt gespreid over drie weken (10 halve dagen). In oktober zal een tweede driedaagse workshop worden gehouden voor eenoudergezinnen, een publiek dat bijzonder verzwakt is door de crisis. "Alleenstaande ouders met kinderen ondervinden specifieke moeilijkheden bij het vinden van werk. Wij moeten hen passende antwoorden kunnen geven, hen heractiveren zodat zij niet ontmoedigd raken." Ten slotte, en dit is een primeur, werd besloten een evaluatie van het project Joblente op te zetten met zowel de deelnemers als de projectpartners. "Het idee is om samen de volgende Joblentes uit te werken en daarbij rekening te houden met de behoeften en standpunten van iedereen, zowel werkzoekenden als werkgevers."

De workshops zijn bedoeld voor werkzoekenden. Info & inschrijvingen: 02/660.53.00.