Alle news

20/05

Scholencentrum Le Souverain zal de gratis soep uittesten

 

Scholencentrum Le Souverain zal de gratis soep uittesten tijdens de pauze om 10 uur

Doelstellingen: minder afval en minder suiker

 

 

Gratis soep in plaats van snoep als ochtendlijk tussendoortje. Vanaf januari 2020 zullen alle kleuters in Scholencentrum Le Souverain ervan kunnen genieten. Dat nieuwe aanbod streeft twee belangrijke doelstellingen na: extra aandacht voor gezonde voeding en minder plastic verpakkingen.

 

Het idee is niet nieuw: " Meer dan 100 jaar geleden al pleitte het Nationaal Hulp- en Voedingscomité voor dergelijke tussendoortjes ", herinnert hoofd van de Dienst Onderwijs Sabine Masson zich. " Een voedzaam en warm tussendoortje halfweg de ochtend, tussen een soms haastig ontbijt en de nog veraf lijkende lunch in. " Vóór de start van het project werd er tussen de Dienst Onderwijs en de ouders van de kinderen overlegd. Het hoeft niet te verwonderen dat die met het project instemden!

" De huidige maaltijdleverancier zal die soep bereiden, rekening houdend met onze eisen op het vlak van lokale, biologische en seizoensgebonden producten ", bevestigt pedagogisch adviseur Bernard Mugrabi.

Met de nieuwe gewoonte willen we de kleintjes ook tonen dat we zo minder plastic afval genereren.

" Wie een blik werpt in de vuilnis- bakken op school begrijpt meteen waarom een dergelijk initiatief van belang is ", beaamt Hélène Preuveneers, directrice van het Scholencentrum. " Bovendien zou de speelplaats netjes moeten blij- ven. Een aanzienlijk bijkomend voordeel voor het welzijn van de kinderen! "

Het gratis soep'project heeft geen gevolgen voor de refteruitgaven. Het werd al een jaar bij Le Souverain uitgetest en zal logischerwijze ook naar de drie andere gemeentescholen worden uitgebreid vanaf januari 2021.