Alle news

29/11

Solidariteit met de asielzoekers: de gemeente steunt Fedasil

 

Breng uw giften naar het gemeentehuis !

Fedasil zal ook verschillende vormen van hulp nodig hebben (vrijwilligers, huisvesting)

In het kader van de actuele vluchtelingencrisis die we kennen en nodige opvang die dat voortbrengt, heeft Fedasil dringende behoeften. Fedasil is al 150% bezig met de opvang en kan momenteel de grote toestroom van giften niet meer aan. De gemeente Oudergem werd hiervan op de hoogte gebracht en heeft voorgesteld om een bemiddelende rol te spelen tussen de burgers en Fedasil, met als doel om de giften te verzamelen en het agentschap van die taak te ontlasten. 

Alle verzamelde giften zullen binnen enkele dagen/weken geleverd worden bij Fedasil, wanneer de massale aankomst achter de rug van het opvangcentrum zal zijn.

A. Kledij/ Materiaal / Speelgoed

1. Herfst- en winterkledij: De asielzoekers zijn zonder enig bagage in Brussel toegekomen. Er is dus een grote nood aan kledij, namelijk warme kledij. Mannen- , vrouwen- en kinderkledij. 2/3de van de mensen die het centrum opvangt, zijn families.
 
Ondergoed / broeken / kleedjes / t-shirts / truien / hemden / lange kousen / jassen / mutsen / schoenen / sportkledij (short, kousen, t-shirt) / etc.
 
2.  Speelgoed: nieuw of in zeer goede staat en proper.

3.  Schoolmateriaal : Rugzakken / pennenzakken / balpen / potlood / schriften / etc.
 
4.  Sport- en vrijetijdsmateriaal: De bewoners kunnen in het opvangcentrum verschillende activiteiten doen, zoals joggen en andere sporten in de sportzaal van het centrum, maar er is een tekort aan sportmateriaal.
 
Loopschoenen / rackets en pluimbal voor badminton / andere.
 
5. Allerlei . Het opvangcentrum stelt ook educatieve activiteiten voor, namelijk filmpjes en documentaires over België. Alle middelen om hen toegang te geven tot informatie zijn ook welkom: Boeken / computers / tablets / TV’s

U kan met uw giften bij het Huis van Preventie en Solidariteit terecht: Waversesteenweg 1326–1328, op donderdag van 08.30 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 16.30 uur vanaf 17/09.

Wat zijn de prioritaire behoeften van Fedasil? 
ALLES IN GOEDE STAAT EN PROPER!

 

Een ander voorstel is welkom!

Fedasil en de gemeente Oudergem danken u voor uw hulp.

Het college van Burgemeester en Schepenen van de gemeente Oudergem

Meer :

Voor grotere solidariteit in het onthaal van asielzoekers

Voor grotere solidariteit in het onthaal van asielzoekers, motie van de Gemeenteraad van 24.09.2015