Nieuws

Terug naar news

Te financieren reis : Jongeren grenzen laten oversteken

Na Québec en Mayotte lanceert de Educatieve cel van het Preventiehuis ( CEMPA ) een nieuw project voor een zelf te financieren reis. Dit jaar is de bestemming Zuid-Marokko. Het project richt zich op alle Oudergemse jongeren van 16 tot 22 jaar. Zopas zijn de inschrijvingen gestart.

 

" We zijn geen reisagentschap ", waarschuwt Saïd Benallel, de coördinator van het CEMPA. " Opzet van onze projecten is jongeren bewust te maken van hun potentieel. Grenzen bevinden zich vaak in het hoofd. Door die uit de weg te ruimen kunnen jongeren nieuwe perspectieven krijgen. " Dit jaar staat het CEMPA-project in het teken  migratie. "Jongeren interviewen Oudergemnaren om meer te weten te komen over hun families. Zo zullen ze beseffen dat er evenveel levenslopen als men sen zijn en dat er niet enkel met hun eigen leefwereld dient rekening te worden gehouden. "

 

Het CEMPA nodigt alle Oudergemse jongeren tussen 16 en 22 jaar uit om zich aan te melden. " De selectie gebeurt tijdens een gesprek waarbij we het project uitleggen, vertellen wat we van de deelnemersverwachten maar ook nagaan wat zij zelf zoeken in dit avontuur ", verduidelijkt Saïd Benallel. " De motivatie van de jongere is primordiaal want het project loopt over meerdere maanden. Ze moeten er tijd in investeren en zullen moeten werken om zelf het geld bijeen te brengen voor de reis. Een manier om hen eraan te herinneren dat niet de bestemming telt, maar de weg er naartoe ."

 

0494/57.79.10