Nieuws

Terug naar news

Telen in de stad : Workshops

Zin om te telen in de stad?  Zin om uw eigen fruit en groenten te produceren in uw tuin, op uw balkon of aan de voet van uw gebouw? Er bestaat een oplossing om een deel van uw voeding zelf te produceren!

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest nodigt de Brusselse burgers uit om gratis deel te nemen aan kennismakingsworkshops "stadslandbouw"! Maak kennis met het aanbod van workshops die op het volledige grondgebied van het Gewest worden voorgesteld, in samenwerking met de gemeenten en OCMW's.

Deze workshops bieden de gelegenheid om op zeer concrete manier kennis te maken met moestuinieren zonder pesticiden, met het juiste gereedschap en op alle soorten van oppervlakken. In enkele uren leert u hoe u bomen of fruitbomen kan planten, voor uw eigen zaailingen kan zorgen, permacultuurtechnieken kan gebruiken of een moestuin kan aanleggen op 1m2.  Tijdens sommige thematische modules kunt u kennismaken met het kweken van paddenstoelen of het kweken van kippen en de voorwaarden voor een duurzame uitvoering.

 

In de praktijk

Er staan reeds meer dan 90 workshops op het programma! Elke workshop duurt ongeveer 3 uur.

 

De workshops Telen in de stad :

  • gaan door van maart tot november 2019, in de namiddag, 's avonds of soms in het weekend;
  • worden georganiseerd voor alle Brusselaars, zonder enige voorkennis van het telen van gewassen of het kweken van dieren in de stad (kennismakingsworkshops, niet bedoeld voor gevorderden);
  • worden door een Brusselse vormingsploeg gegeven in 1, 2 of 3 sessies (volgens het thema);
  • worden verwezenlijkt in samenwerking met de gemeenten en OCMW's van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest;
  • zijn gratis toegankelijk, maar inschrijven is verplicht;
  • worden in het Frans gegeven, maar het cursusmateriaal is ook verkrijgbaar in het Nederlands.

 

 

Alle workshops "Telen in de stad"