Nieuws

Terug naar news

Tijdens de lockdown bereidde Sarah 1400 maaltijden voor the Rode Kruis

 

" Het verhaal begon in maart, na een ziekenhuisopname. Bij mijn ontslag wou ik het personeel bedanken door een couscous te bereiden voor alle medewerkers van de spoeddienst, zowat 80 personen. De schepen van sociale cohesie werd op de hoogte gebracht van mijn initiatief en vroeg me of ik geen maaltijden wou bereiden voor het Rode Kruis. De donderdag daarop bereidde ik 120 maaltijden voor daklozen, dat  deed  ik acht weken lang. ” Gezien de grote volumes werden twee personeelsleden van het Jeugdhuis, Simona en Fatima, ter beschikking gesteld om Sarah te helpen bij haar voorbereidingen en ook de keuken van het Jeugdhuis werd opgeëist.

Op het hoogtepunt maakten we tot 180 maaltijden  per  dag. Ik startte om 7 uur 's  ochtends en 's avonds laat schepte ik met mijn hele gezin alles in bakjes. 's Anderendaags kwam het Rode Kruis die schotels ophalen om ze te verdelen onder de daklozen en in de sociale kruidenierszaak. Die periode vergeet ik nooit meer. Ik kreeg zovele dankbetuigingen, het was hartverwarmend. Ik wil verder doen, want ik heb de indruk dat er meer en meer mensen in de problemen komen ."

Een gevoel dat wordt gedeeld door Luc Swyssen, de verantwoordelijke van het Rode Kruis van Oudergem, die de voorbije weken een grotere vraag vaststelde naar voedselpakketten. " Dit is een sterke indicator. Een bepaalde laag van de bevolking is zichtbaar in de bestaansonzekerheid beland ten gevolge van een daling van het inkomen door de coronacrisis. We maken een ernstige sociale crisis mee en moeten absoluut solidair blijven, want deze situatie riskeert nog een tijd aan te houden ."